Maison Louis Jadot Gevrey-Chambertin 1. Cru - Poissenot 2014

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Uovertruffen 1. Cru Gevrey-Chambertin fra en af områdets bedst beliggende 1. Cru-marker.

Læs mere

Uovertruffen 1. Cru Gevrey-Chambertin fra en af områdets bedst beliggende 1. Cru-marker.

Læs mere
    Spar 29%
    Gevrey-Chambertin 1. Cru - Poissenot 2014

    Før 849 kr.

    599
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Beskrivelse

    Vinene fra Gevrey-Chambertin har altid en magisk evne til at kombinere stor intensitet med elegance. 1. Cru Poissenet er beliggende højt oppe på skråningen ovenfor den mere kendte 1. Cru Lavaux Saint-Jacques. At Poissenot ikke helt er så kendt som Lavaux har dog udelukkende noget at gøre med, at marken er meget lille og man sjældent ser flasker med dette navn på. Efter høst gærer mosten i åbne kar i ca. 3 uger og lagres på franske fade ca. 18 måneder. Fadene stammer fra Jadots eget bødkeri – Cadus. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer, bl.a. mørke bær, læder, orangeskal, lakrids, vilde blomster og hvid peber. På tungen er vinen utrolig elegant og samtidig pakket med nuancer og en dyb intensitet. Allerede i vinens ungdom har den en imponerende kompleksitet, det her er ikke bare ung rød frugt, men her er allerede trøffel og skovbund som man ønsker sig i alt stor rød Bourgogne. Et fremragende og klassisk match til grillet eller stegt fjerkræ, gerne serveret med masser af svampe og urter. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret. Nyder man vinen i sin ungdom anbefaler vi at give vinen lidt luft i en karaffel før servering ved 13-14 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt