Maison Louis Jadot Latricières Chambertin Grand Cru 2008
Latricières er ofte blandt de mest underspillede Grand Cru-vine i Gevrey, men netop det giver vinen sin særlige styrke: den holder igen, udvikler sig langsomt og belønner tålmodighed.
Læs mere

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Beskrivelse
Latricières-Chambertin er en af de ni Grand Cru-marker i Gevrey-Chambertin og regnes for at skabe nogle af de mere kølige og strukturerede vine i hele Gevrey kommunen. Marken ligger i den sydlige del af appellationen – lige under Chambertin Clos de Bèze og Chambertin – på et højt og åbent plateau med god luftcirkulation og en jordbund domineret af kalksten. Kombinationen af højtliggende, veldrænet terroir og køligt mikroklima giver vine med lavt udbytte, intensitet, og særligt høj syre og betragtelig tannin – noget, der gør vinene velegnede til lagring.
Louis Jadots Latricières-Chambertin gærer i åbne kar i 4 uger og lagres i 18 måneder på franske egetræsfade, med omkring en tredjedel nye fade.
I sin ungdom viser vinen sig ofte med mørk frugt, noter af viol, røde kirsebær og let krydderi. Med modning udvikler Latricières karakteristiske noter af skovbund, trøffel og tørrede urter. Sammenlignet med de mere fyldige Grand Cru-marker i området, fremstår Latricières ofte mere tilbageholdt i frugt og mere jordbundet i stil.
Strukturen er stram og lineær med faste, modne tanniner, tydelig syre og mineralsk afslutning. Vinen har et stort lagringspotentiale, hvor den gradvist folder sig ud og vinder frem i dybde og kompleksitet.
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
