Maison Louis Jadot Savigny-Les-Beaune 1. Cru - Les Lavières 2017

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Enestående Premier Cru vin fra den stærkt undervurderede kommune Savigny-Les-Beaune. Vinen udviser klassiske Bourgogne-træk med indsmigrende skovbundsaromaer og et strejf af urter.

Læs mere

Enestående Premier Cru vin fra den stærkt undervurderede kommune Savigny-Les-Beaune. Vinen udviser klassiske Bourgogne-træk med indsmigrende skovbundsaromaer og et strejf af urter.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Savigny-Les-Beaune 1. Cru - Les Lavières 2017
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 395 kr.

  295
  kr. /stk
  Spar i alt 600 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer

  100%

  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Savigny-lès-Beaune har i mange år gået lidt under radaren i Côte de Beaune, hvilket er heldigt for den Bourgogne-elskeren. Vinene ligger fortsat i et sympatisk prisleje og kvaliteten fejler absolut intet. Kommunen er primært kendt for at producere rødvine, der er en anelse mere fyldig og rustik i stilen end mange af deres naboer i Côte de Beaune.

  Marken Les Laviéres

  Premier Cru marken Les Laviéres er en stor mark på næsten 18 hektarer. Med sin sydvendte eksponering er marken blandt Savigny-Les-Beaunes bedste marker for at skabe rød Bourgogne. Vinene er elegante og komplekse med duftnoter af morello kirsebær og krydderier. Vinene fra Les Laviéres udviser også stort lagringspotentiale.

  Klassisk Jadot vinificering

  Louis Jadots Les Laviéres er håndhøstet og transporteret i små beholder for at beskytte druerne. I vineriet presses druerne nænsomt og gærer i 3-4 uger i store gæringskar af træ. Efterfølgende lagrer vinen 15 måneder i barrique, hvoraf en tredjedel er nye fade.

  Fornem vin til mad

  Vinen har en flot sart rubinrød farve med indtagende noter af kirsebær, sort trøffel, hindbær med et subtilt anstrøg af anis. Vinen er mellemfyldig med behagelige tanniner og en flot syre i rygraden. Les Laviéres går godt sammen med en bred vifte af retter, herunder fuglevildt som gråand, lam, tournedos Rossini og iberico svinekød. Vinen udfolder sig bedst efter en time dekantering.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt