Marterey Pinot Noir 2023
Frankrig
Pays d'Oc
Silkeblød og slank i fylden som kun en Pinot Noir kan være. Denne fantastisk flotte vin dufter af viol og søde bær med fine nuancer af hindbær og jordbær.
Læs mereSilkeblød og slank i fylden som kun en Pinot Noir kan være. Denne fantastisk flotte vin dufter af viol og søde bær med fine nuancer af hindbær og jordbær.
Læs mere
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Aperitif
Kalv
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Pinot Noir er, hvis ikke den mest populære, så den mest omsværmede og ombejlede rødvinsdrue og ansvarlig for nogle af verdens mest forfinede rødvine – ikke mindst de røde Bourgogne-vine. Pinot Noir-druen sætter strenge krav til sine omgivelser. Får den for meget sol, bliver den let vammel, syrefattig og kvabset – får den for lidt sol og for meget regn bliver den sur, stikkende og sært grøn. Men… under de rette klimatiske og varierede forhold, hvor kulde og varme, fugt og tørke alle spiller sin væsentlige rolle, giver den, uden sammenligning, noget af det smukkeste, dybeste, mest delikate og elegante man kan finde inden for rødvin. Og selv om Bourgogne er Pinot Noir’s hovedsæde er det sydlige Frankrig med sit middelhavsklima på mange måder optimalt for den fine og vanskelige drue. Marterey Pinot Noir er et godt eksempel på Pinot Noir’s fine egenskaber. Næse af viol og søde bær, perfektionistisk synergi og velintegreret fadpræg og fine, bløde tanniner. Fyldig, men slank, silkeblød på den måde næsten kun Pinot Noir kan være det og med fine nuancer af hindbær og jordbær.
Læs hele beskrivelsen

Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.