Marterey Pinot Noir 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Silkeblød og slank i fylden som kun en Pinot Noir kan være. Denne fantastisk flotte vin dufter af viol og søde bær med fine nuancer af hindbær og jordbær.

Læs mere

Silkeblød og slank i fylden som kun en Pinot Noir kan være. Denne fantastisk flotte vin dufter af viol og søde bær med fine nuancer af hindbær og jordbær.

Læs mere
    Pinot Noir 2022
    129
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Aperitif
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Beskrivelse

    Pinot Noir er, hvis ikke den mest populære, så den mest omsværmede og ombejlede rødvinsdrue og ansvarlig for nogle af verdens mest forfinede rødvine – ikke mindst de røde Bourgogne-vine. Pinot Noir-druen sætter strenge krav til sine omgivelser. Får den for meget sol, bliver den let vammel, syrefattig og kvabset – får den for lidt sol og for meget regn bliver den sur, stikkende og sært grøn. Men… under de rette klimatiske og varierede forhold, hvor kulde og varme, fugt og tørke alle spiller sin væsentlige rolle, giver den, uden sammenligning, noget af det smukkeste, dybeste, mest delikate og elegante man kan finde inden for rødvin. Og selv om Bourgogne er Pinot Noir’s hovedsæde er det sydlige Frankrig med sit middelhavsklima på mange måder optimalt for den fine og vanskelige drue. Marterey Pinot Noir er et godt eksempel på Pinot Noir’s fine egenskaber. Næse af viol og søde bær, perfektionistisk synergi og velintegreret fadpræg og fine, bløde tanniner. Fyldig, men slank, silkeblød på den måde næsten kun Pinot Noir kan være det og med fine nuancer af hindbær og jordbær.
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra pays d'oc området i Frankrig
    Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt