Marziano Abbona Barbaresco 2020

Italien
Italien
Piemonte
Barbaresco

Flot og velstruktureret Barbaresco med elegante frugttoner i eftersmagen. Nydelsesfuld vinoplevelse til bl.a. lettere kødretter.

Læs mere

Flot og velstruktureret Barbaresco med elegante frugttoner i eftersmagen. Nydelsesfuld vinoplevelse til bl.a. lettere kødretter.

Læs mere
    Barbaresco 2020
    379
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Beskrivelse

    Barbaresco har nogle af de samme karakteristika som Barolo og er også lavet på 100 % Nebbiolo, men den er en smule lettere og bliver også hurtigere drikkemoden. I bedste tilfælde kan vinen være mere elegant end Barolo og også mere let drikkelig. Vinmarkerne ligger udelukkende på sydvendte skråninger på kalkholdig jord i en højde af 350 m. Druerne høstes med hånd i begyndelsen af oktober og vinen lagrer i 12 måneder på egetræsfade og derefter i 12 måneder på store, ældre fade. En meget intens og struktureret vin på Nebbiolo-druen med elegante frugttoner i eftersmagen.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
    Produceret af Marziano Abbona
    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt