Marziano Abbona Barolo - Cerviano 2017
Italien
Piemonte
Barolo
Flot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.
Læs mereFlot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.
Læs mere
599
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Rose
Læder
Anis
Ler
Blomme
Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Cerviano kommer fra Marziano Abbona’s egen vinmark, af samme navn, som ligger i en af de bedste kommuner i Barolo, Novello. Det er en ren Nebbiolo-vinmark, med vinstokke med en gennemsnitsalder på 21 år. Den første årgang der blev lanceret var 2001, som blev hædret med fine anmeldelser. Årgangene der siden er fulgt har alle fået flotte ratings. Dog regner Marziano Abbona selv årgang 2010 for værende den allerbedste – og det er noget Gambero Rosso, den italienske vinbibel giver ham ret i – han har nemlig givet vinen sine tre berømte glas. Vinen kommer naturligvis kun i de allerbedste årgange, og som altid med den type vine, kun i yderst begrænsede mængder. Inden druerne presses, fjernes alle stilke, herefter ligger mosten sammen med drueskindnet i 24 timer ved 15-18 grader, inden den egentlige gæring igangsættes, kun med den naturlige gær fra drueskindet. Denne tager 20 dage og foregår i rustfrie ståltanke med daglig overpumpning. Efter den malolaktiske gæring, lagrer vinen 44 måneder i store 5000 liters fade lavet på slavonsk eg. Inden vinen frigives, ligger den yderligere 6 måneder i flasken. I bouqueten finder du violer og blommer mens du i smagen finder hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin. Vinen kan bestemt nydes nu, men har også et flot lagringspotentiale på 20 år.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.