Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Italiensk mad
Okse
Ost
Smagsnoter

Kirsebær

Rose

Læder

Anis

Ler

Blomme

Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Pressenda Barolo er en af Marziano Abbonas bedste Baroloer lavet på 100 % Nebbiolo - og den kommer fra enkeltmarken Pressenda, som har en af de bedste beliggenheder i Barolo-zonen Monforte d´Alba. Vinen har ligget 12 måneder på 500 liters franske egetræsfade, og derefter i 12 måneder i ældre, større egetræsfade (3.000 liter). Vinen er meget struktureret og har den typiske farve for Nebbiolo, ikke så mørk som andre røde druer, men noget mørkere end f.eks Pinot Noir. Vinens bouquet er præget af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag. Det er en Barolo af den traditionelle skole - drikkemoden allerede nu, men med et stort udviklingspotentiale.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.