Marziano Abbona Barolo - Terlo Ravera 2019
Italien
Piemonte
Barolo
Super raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.
Læs mereSuper raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.
Læs mere
499
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Rose
Læder
Anis
Ler
Blomme
Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Nebbiolo-druerne til Terlo Ravera er dyrket ved byen i Novello i den sydlige del af Barolo. Vinmarken har tilhørt Abbona-familien i mange år og vinstokkene er mellem 25 og 40 år gamle og den alder er optimal til at dyrke gode druer med megen karakter. Marken ligger i et mildt ”mikroklima” i 400 meters højde og vinstokkene vender mod syd og får maksimalt lys.
Druerne håndhøstes medio oktober og gæringen sker i temperaturstyrede ståltanke og der på lægges vinen på små 225 liters fade i 12 måneder. Her hviler den i 18 måneder på 3.000 liter træfade (Botti di rovere) for at blive afrundet inden aftapningen. Med Terlo Ravero tager Marziano Abbona det bedste fra ”modernisterne” og ”traditionalisterne” og skaber en stor Barolo-vin. Farven er intens kirsebærrød, i bouqueten findes blomme, lakrids og violer. Smagen er enestående – blød og samtidig fyldig med en fin tannin der matcher vinens frugt af kirsebær, trøffel og blomme smagsnuancer.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.