Marziano Abbona Dolcetto di Dogliani - San Luigi 2020

Italien
Italien
Piemonte
  • Jyllands-Posten
    2020
    2020
    90 Point
  • VinAvisen
    2015
    2015
  • Wine Spectator
    2013
    2013
    90 Point

Flot fyldig rødvin med smuk rubinrød farve, flot bouquet af svesker og kirsebær og en dejlig smag af kirsebær og mandel.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2020
    2020
    90 Point
  • VinAvisen
    2015
    2015
  • Wine Spectator
    2013
    2013
    90 Point

Flot fyldig rødvin med smuk rubinrød farve, flot bouquet af svesker og kirsebær og en dejlig smag af kirsebær og mandel.

Læs mere
    Dolcetto di Dogliani - San Luigi 2020
    165
    kr. /stk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Gris
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Smagsnoter
    Blomme

    Blomme

    Solbær

    Solbær

    Sort peber

    Sort peber

    Viol

    Viol

    Chokolade

    Chokolade

    Kakao

    Kakao

    Druer
    Dolcetto

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Dogliani er en lille by i den sydvestlige del Piemonte. Området omkring Dogliani er regnet for det bedste til af fremstille Dolcetto-vine. Dolcetto di Dogliani opnåede i 2011 den højeste klassifikation i Italien, DOCG. Dolcetto betyder ”den lille søde” men vin fremstillet på Dolcetto-druen er er tør, frisk og med et relativt indhold af tannin. Marziano Abbona har altid hørt til de bedste producenter af Dolcetto-vine og hans Papa Celso har i mange år været regnet for Benchmark for Dolcetto-vine. Druerne til San Luigi kommer fra Abbona’s egen vinmark, Borgata San Luigi, en 10 ha. stor vinmark tæt ved Dogliani by. Vinstokkene er mellem 15 og 50 år gamle og de er plantet tæt, for at få vinstokkene til at yde deres bedste. Gæringen tager 5-7 dage i temperaturkontrollerede tanke ved en temperatur på 28-30 grader. Efter gæringen ligger vinen på ståltanke i 6 måneder inden den aftappes. Vinen lagrer en måned på flaske inden den frigives til salg. San Luigi har en smuk rubinrød farve. Bouqueten er domineret af sveske og kirsebær. Vinen har en tør og fyldig smag (sammenlignet med de fleste Dolcetto-vine). Kirsebær og mandel er de mest markante smagsindtryk.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
    Produceret af Marziano Abbona
    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt