Marziano Abbona Langhe Barbera - Casaret 2022

Italien
Italien
Piemonte
  • Flaskehalsen
    2019
    2019
  • Oldenburgs Vinguide
    2018
    2018
    17,5 Point
  • Din Vin Guide
    2017
    2017
    91 Point

Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Tør smag med en markant frugtsyre og dejlige smagsnoter af kirsebær, jordbær og brombær.

Læs mere
  • Flaskehalsen
    2019
    2019
  • Oldenburgs Vinguide
    2018
    2018
    17,5 Point
  • Din Vin Guide
    2017
    2017
    91 Point

Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Tør smag med en markant frugtsyre og dejlige smagsnoter af kirsebær, jordbær og brombær.

Læs mere
    Langhe Barbera - Casaret 2022
    169
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Barbera-druerne til Caseret er dyrket på Marziano Abbonas egne vinmarker i Borgata San Luigi i Langhe, der er den sydvestlige del af Piemonte. San Luigi er en mindre mark på 1,5 ha. og vinstokkene er i gennemsnit 15 år gamle. Vinstokkene er plantet relativt tæt – 5.000 vinstokke per ha. - for at stresse vinstokkene til at yde deres bedste. Casaret produceres i begrænsede mængder, 14. 000 flasker om året, og den første årgang der blev frigivet var i 1990. Druerne plukkes fortsat manuelt og der foretages yderligere en sortering inden druerne presses nænsomt og gærer i 15 dage ved 28 grader i rustfrie ståltanke. Vinen køles herefter ned til 14 grader og ligger 6 måneder på ståltanke for at ”modne”. Efter yderligere 2 måneders flaskelagring er vinen klar til at nyde. Kirsebærrød farve, bouquet af sveskeblommer med et strejf kirsebær, en tør smag med en markant frugtsyre og kirsebær, jordbær og brombær som de dominerende smagsindtryk. En vin der er bedst inden for de første 4 år efter høsten.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
    Produceret af Marziano Abbona
    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt