Marziano Abbona Nebbiolo d'Alba - Bricco Barone 2022

Italien
Italien
Piemonte
  • Vinous Media
    2020
    2020
    92 Point
  • Vinbladet
    2017
    2017
    92 Point

Fyldig, harmonisk og krydret vin, der emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Flot udtryk med meget intense frugtagtige og krydrede noter.

Læs mere
  • Vinous Media
    2020
    2020
    92 Point
  • Vinbladet
    2017
    2017
    92 Point

Fyldig, harmonisk og krydret vin, der emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Flot udtryk med meget intense frugtagtige og krydrede noter.

Læs mere
    Nebbiolo d'Alba - Bricco Barone 2022
    249
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Lam
    Ost
    Røget kød
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Bricco Barone er et fantastisk crus-område i bakkerne omkring byen Monforte d'Alba i Rinaldi-distriktet. Herfra kommer denne udsøgte, robuste og langlivede Nebbiolo d'Alba fra Marziano Abbona. Terrænet i Rinaldi er udbredt ler- og sandholdigt, hvilket giver mulighed for større luft- og vandstrømning. Generelt perfekt til dyrkning af Nebbiolo-druen. Resultatet er stor frugtbarhed, struktur, kompleksitet, lang levetid og meget intense, vedholdende aromaer. Vinstokkene er mellem 15 og 50 år gamle og de er plantet tæt, for at få vinstokkene til at yde deres bedste. Gæringen tager 28 dage i temperaturkontrollerede tanke ved en temperatur på 30-31 grader. Efter gæringen ligger vinen 12 måneder i egefade og herefter 12 måneder på ståltanke. Vinen lagrer 3 måneder på flaske, inden den frigives til salg.Rubinrød i farven med granatrefleksioner, der udtales med aldring. Vinen emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Fyldig, harmonisk og krydret. Vinen udtrykker meget intense frugtagtige og krydrede noter, der går godt med risotto, fjerkræ, rødt kød, fondue med hvid trøffel og smagfulde oste. Kan udvikle sig yderligere i flasken i omkring ti år fra høstår. Serveres ved en temperatur mellem 16-18°C.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
    Produceret af Marziano Abbona
    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt