Masseria Surani Rosso Sorani - Primitivo-Cabernet Sauvignon 2019

Italien
Italien
Puglia

Flot rubinrød, medium fyldig frugtrig vin med noter af kirsebær og blommer og et let bid fra udblødte tanniner.

Læs mere

Flot rubinrød, medium fyldig frugtrig vin med noter af kirsebær og blommer og et let bid fra udblødte tanniner.

Læs mere
    Rosso Sorani - Primitivo-Cabernet Sauvignon 2019
    165
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Italiensk mad
    Okse
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Solbær

    Solbær

    Jordbær

    Jordbær

    Fersken

    Fersken

    Kanel

    Kanel

    Tobak

    Tobak

    Kirsebær

    Kirsebær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Primitivo
    Cabernet Sauvignon

    Beskrivelse

    Ares er, trods navnet som henviser til den græske krigsgud, en venlig vin bestående af Primitivo og Cabernet Sauvignon. Druerne høstes i slutningen af august - begyndelsen af september og selve gæringen tager 10 dage i temperaturkontrollerede tanke. Efter endt gæring lagres vinen på træfade i 6 måneder inden vinen aftappes og ligger yderligere på flaske et par måneder inden den frigives til salg. Ares Rosso har en intens rubinrød farve, bouqueten leder tanken hen på mørke kirsebær og læder, smagen er frugtagtig, medium fyldig med kirsebær og blommer og afsluttes med et let bid fra udblødte tanniner. Serveres gerne let afkølet ved 16 grader. Ares Rosso er velegnet til krydret mad, rødt kød og simremad.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Masseria SURANI - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Masseria Surani
    Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt