Minimalist Wines Connect the Dots, Syrah 2020

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Western Cape
Cape Agulhas
 • Jyllands-Posten
  2020
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2020

Med Connect The Dots viser talentet Sam Lambson et samlet årgangsbillede af Syrah fra forskellige dele af Western Cape. Intens, elegant og dyb Syrah.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2020
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2020

Med Connect The Dots viser talentet Sam Lambson et samlet årgangsbillede af Syrah fra forskellige dele af Western Cape. Intens, elegant og dyb Syrah.

Læs mere
 • Sustainable
Spar 28%
Connect the Dots, Syrah 2020

Før 345 kr.

249
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Med Connect The Dots viser Sam Lambson et samlet årgangsbillede af Syrah fra forskellige dele af Western Cape. 2020-blended består af druer fra granitrige parceller på Polkadraai og Helderberg i Stellenbosch, Table Mountain i Elgin rig på sandsten og jernholdige parceller i Darling. Alle parceller er dyrket økologisk eller biodynamisk. 100 % ‘whole cluster’ I kælderen, kun det naturlige gær hersker her og ingen brug af svovl før en smule ved flaskning. Mosten kommer direkte fra den gamle presse over i gamle egetræsfade af 300 liter. Efter 10 måneder hældes vinen på flaske uden filtrering eller klaring, hvor den hviler et halvt år inden frigivelse. Det her må være noget af det tætteste, man kan komme på Côte Rôtie uden for Frankrig. Fuldblods kølig Syrah-aroma pakket med bl.a. ribs, brombær, oliven, peber, engelsk lakrids, fyrretræ og den fineste røgede bacon. Smagen er utrolig intens og dyb, men samtidig elegant og de 100 % ’whole cluster’ er med til at give vinen en spændstig syre og struktur. Endnu en vin, der viser det enorme talent som unge Sam Lambson besidder og hvorfor vinkritikerne står i kø for at smage hans sjældne vine og rose dem til skyerne. Vinen an med fordel iltes en smule i sin ungdom inden servering ved 13-14 grader og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - Minimalist-Wines-high-2_Edit.jpg
Produceret af Minimalist Wines
Tilgangen i kælderen er, som navnet antyder, med absolut minimal indblanding i vinene. Her hersker udelukkende den naturlige gær, druerne trampes med fødderne, brugen af hele drueklaser er ofte 100%, udelukkende gamle brugte fade, og vinene hverken klares eller filtreres. Druerne kommer fra økologiske eller biodynamiske marker i hovedsageligt det kølige og vindblæste Cape Agulhas. Dette er kold-klima Syrah fra absolut øverste hylde - vinene er raffinerede, lave på alkohol, slanke, intense og har en fantastisk elegance.
Fra <a href="/sog/?q=W.O. Western Cape">w.o. western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
Western Cape provinsen dækker hele sydspidsen af Sydafrika fra Swartland i nordvest til Klein Karoo i øst og har Cape Town som sin hovedstad. Western Cape er vinmæssigt en breddefinition for sydafrikansk vin, men sikkert er det, at naturen er henrivende smuk og vinmarkerne er begunstigede af positionen, her på den sydligste spids af Afrika, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean – et meget koldt hav mod et sidstnævntes varmere strømme, hvilket giver pragtfulde klimatiske betingelser for druerne i markerne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt