Noble Vines Merlot - 181 2020

USA
USA
Californien
Lodi
  • Din Vin Guide
    2016
    2016
    91 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    2016
    2016
    17,5 Point
  • Winemaker Challenge Int. Wine Competition
    2015
    2015
    Platin

Fantastisk Merlot med flot bouquet af kirsebær, vanille og lette krydderier samt en dejlig frisk frugtagtig smag af rosiner og nuancer af cedertræ.

Læs mere
  • Din Vin Guide
    2016
    2016
    91 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    2016
    2016
    17,5 Point
  • Winemaker Challenge Int. Wine Competition
    2015
    2015
    Platin

Fantastisk Merlot med flot bouquet af kirsebær, vanille og lette krydderier samt en dejlig frisk frugtagtig smag af rosiner og nuancer af cedertræ.

Læs mere
    Merlot - 181 2020
    199
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Mørkt fjerkræ
    Tapas
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Vanilje

    Vanilje

    Druer
    Merlot

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Under den californiske ”Gold Rush” i midten af 1800-tallet, fungerede Clay Station som stoppested for postdiligencen, og stationen lå ganske nær det sted, hvor man havde fundet det første guld i Californien. Nu hedder stedet Clay Station Vineyard, og vi er ved Sierra Nevada Mountains i Lodi-regionen. Klonen til 181 Merlot kan spores tilbage til Pomerol i Bordeaux, hvorfra den stammer. Nøjagtig som i Pomerol er jordbunden her leret med et stort indhold af jern. Det er disse forhold, som er ideelle for Merlot-druen, da det skaber store vine med koncentrerede smagsstoffer og bløde tanniner. Efter den malolaktiske gæring har vinen lagret fire måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Delicato - wide - 1_Edit.jpg
    Produceret af Delicato
    Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl. I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Sådan startede vinfirmaet, i dag kendt som Delicato Family Vineyards ledet af 3. generation, Chris og Jasper Indelicato. Delicato Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey. Delicato har en række vinhuse, hvor man har specialiseret sig i enkeltdruevine, og hvor man har vinmarkerne beliggende på netop de steder i Californiens mangfoldige klimazoner, hvor de enkelte druesorter trives bedst. Huse med vine på henholdsvis Zinfandel-, Pinot Noir-, Merlot- og Viognier-druer.
    Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra californien området i USA
    Lodi er kendt især som Zinfandel-regionen. Området ligger 150 kilometer øst for San Francisco, langs med Sacramento-flodens delta. Zinfandel-druerne har her gavn af de varme, tørre somre og kølige vintre, og Lodi er et af de varmeste områder i Californien. I vækstsæsonen er der varme om dagen og kølige briser hen under aftenen, som giver druerne en lang modningssæson. Jordbunden er på grund af floddeltaet meget veldrænet og består primært af sand. Vinplanterne er gamle og krogede med en alder, der spænder fra 30 til 80 år hvilket typisk giver intens og koncentreret karakter til vinene.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt