Passo Paleoli Primitivo - Passo Paleoli 2019

Italien
Italien
Puglia

Smuk, saftig Primitivo med dejlig frugtsødme og noter af blomme, salvie og engelsk lakrids, der afsluttes i en lang, behagelig eftersmag.

Læs mere

Smuk, saftig Primitivo med dejlig frugtsødme og noter af blomme, salvie og engelsk lakrids, der afsluttes i en lang, behagelig eftersmag.

Læs mere
  • Ecological
Primitivo - Passo Paleoli 2019
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Solbær

Solbær

Jordbær

Jordbær

Fersken

Fersken

Kanel

Kanel

Tobak

Tobak

Blomme

Blomme

Druer
Primitivo

Beskrivelse

De økologisk dyrkede Primitivo-druer til Passo Paleoli er dyrket i Italiens hæl, Puglien. Passo Paleoli fremstilles efter metoder der minder om Appassimento, som vi kender fra Veneto. Den ene del af vinen er gæret på traditionel vis (27 grader i rustfrie tanke). Den anden del kommer fra druer, som er høstet 3-4 uger senere. Det betyder at druerne er overmodne og lidt indtørrede – det giver til gengæld et højt sukkerindhold (og en højere alkoholprocent) samt en større fylde i vinen. Endelig fyldes en del af den først gærede vin tilbage i en tank med drueskallerne fra de tørrede druer. Restsukkeret i drueskallerne er nok til at en gæring går i gang, og vinen bliver fyldigere. I slutningen af januar, når begge vine er gæret færdigt, sammenstikkes de og den færdige vin er klar. Passo Paleoli har en smuk dyb rød farve. Blomme, salvie og sød engelsk lakrids er de dominerede elementer i bouqueten. Smagen har en saftig frugtsødme med markante blommer, kirsebær og brombær og det hele afsluttes i lang behagelig eftersmag.
Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra puglia området i Italien
Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt