Paternoster Rotondo 2012

Italien
Italien
Basilicata

Utrolig flot vin med duftnoter af morbær, brombær og læder. Smagen er tør, med hindbær, lakrids og vanille som de dominerende smagsindtryk.

Læs mere

Utrolig flot vin med duftnoter af morbær, brombær og læder. Smagen er tør, med hindbær, lakrids og vanille som de dominerende smagsindtryk.

Læs mere
  Rotondo 2012
  365
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Italiensk mad
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Hvid peber

  Hvid peber

  Kirsebær

  Kirsebær

  Røg

  Røg

  Blomme

  Blomme

  Timian

  Timian

  Druer
  Aglianico

  Beskrivelse

  Druerne til Rotondo kommer udelukkende fra Villa RoTondo der ligger i udkanten af Barile by. Marken har tilhørt familien i mange år og regnes for et af områdets absolut bedste til dyrkning af Aglianico-druer. Villa RoTondo ligger i 500 meters højde over havet og jordbunden indeholder meget vulkansk aske. Aglianico-druerne høstes normalt i slutningen af oktober, og bliver bragt til vinkælderen i små kasser for at undgå at druerne brister inden de kommer frem til vinkælderen. Druerne presses nænsomt for at undgå at der kommer bitterstof fra druens kerner i mosten. Macerationen (udblødning) tager 10 dage hvorefter gæringen sættes i gang ved 25-28 grader. Når den malolaktiske gæring er afsluttet fyldes vinen på 225 liter fade i 14 måneder inden aftapningen for endeligt at ligge 12 måneder på flaske inden den frigives til salg. Rotondo bliver kaldt den nye stil af Aglianico di Vulture på grund af at der udelukkende anvendes 225 liter fade. Farven dyb kirsebærrød, i bouqueten findes indtryk af morbær, brombær og læder. Smagen er tør, hindbær og lakrids er sammen med vanille de dominerende smagsindtryk. Vinen vil have fordel af at blive dekanteret for at blødgøre tanninen. Rontondo vil være på sit ypperste mellem det 5 og 10 år. Serveres gerne let afkølet, 16 grader.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Paternoster - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Paternoster
  Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.
  Fra <a href="/sog/?q=Basilicata">basilicata</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra basilicata området i Italien
  Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt