Patrick Uccelli 14 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Nero 2018

Italien
Italien
Vigneti delle Dolomiti
Salorno

Læskende, intens og kompleks Pinot Nero i burgundisk stil. Strukturen er syredrevet og vinen byder på aromaer af ribs, rabarber, muldjord, sød lakrids og appelsinskal.

Læs mere

Læskende, intens og kompleks Pinot Nero i burgundisk stil. Strukturen er syredrevet og vinen byder på aromaer af ribs, rabarber, muldjord, sød lakrids og appelsinskal.

Læs mere
  • Biodynamic
14 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Nero 2018
455
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Lam
Lyst fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Nero

Beskrivelse

Modsat Patrick Uccellis mindre Pinot Nero, så er denne langt mere Bourgogne end Jura i stilen. Fra nogle af de ældste og fineste parceller, som altid hos Uccelli er dyrket biodynamisk (Demeter). I kælderen hersker det naturlig gær, 100 % ’whole cluster’ og vinen er lagret i en blanding af store og små egetræsfade, alle gamle, i 18 måneder. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Efter lidt tid i glasset åbner der sig en fantastisk aroma op, pakket med ribs, rabarber, muldjord, sød lakrids, appelsinskal og sort te. Strukturen er syredrevet og man smager tydeligt, at denne vin kommer fra kølige marker oppe i højderne. Læskende, intens og kompleks på samme tid. De skal tidligt op i Bourgogne for at følge med i dette prisleje. Fornem vin til f.eks. fjerkræ, gris eller lam af den fineste kvalitet. Vinen kan også serveres let afkølet til intense retter med fisk eller til faste oste. Vinen bør serveres ved 13-14 grader i store Bourgogneglas og kan gemmes op til 15 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - img_0075_Edit.jpg
Produceret af Patrick Uccelli
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.
Fra <a href="/sog/?q=Vigneti delle Dolomiti">vigneti delle dolomiti</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt