Pemo Montepulciano d'Abruzzo 2021

Italien
Italien
Abruzzo

Dybrød, fyldig og halvtør rødvin med skønne nuancer af kirsebær og mandler med en utrolig flot balance mellem frugt og tannin.

Læs mere

Dybrød, fyldig og halvtør rødvin med skønne nuancer af kirsebær og mandler med en utrolig flot balance mellem frugt og tannin.

Læs mere
    Montepulciano d'Abruzzo 2021
    119
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Allround
    Gris
    Italiensk mad
    Lyst fjerkræ
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Blomme

    Blomme

    Solbær

    Solbær

    Timian

    Timian

    Kanel

    Kanel

    Brombær

    Brombær

    Druer
    Montepulciano

    Beskrivelse

    Pemo består udelukkende af Montepulciano-druer dyrket i områderne omkring Pescara og Chieti i Abruzzo. Montepulciano er en drue der modner relativt sent, så høsten sker i slutningen af september og begyndelsen af oktober måned. Efter druernes ankomst til vinkælderen fjernes stilkene og druerne presses. Mosten ligger sammen med drueskindet i 15 dage under regelmæssig omrøring for at opnå den mørke farve, men også for at trække smagsstoffer ud af drueskindet. Gæringen sættes i gang med en specielt udvalgt gærsort i rustfrie ståltanke ved en temperatur på 26-28 grader og tager 10 dage efterfulgt af malolaktisk gæring i 20-30 dage ved en temperatur på 20 grader. Resultatet er en flot dybrød farve, bouquet af moreller og et strejf af anis. Vinen har en fyldig, halvtør smag med nuancer af kirsebær og mandler med en flot balance mellem frugt og tannin. Vinen må gerne serveres let afkølet, 16 grader.
    Læs hele beskrivelsen
    H - The Wine People - wide - 27_Edit.jpg
    Produceret af The Wine People
    The Wine People er et ungt vinfirma, grundlagt i 2009, men folkene bag firmaet har mange har mange års erfaring i vinbranchen. Grundlæggeren, Stefano Girelli, har i mange år været en af de ledende personer i italiensk vinfremstilling og har stået bag mange store vinmærker og også kendte ejendomme i blandt andet Chianti Classico. Et ønske om at prøve noget andet, fik Stefano Girelli til at grundlægge The Wine People med den klare målsætning at producere vin af god kvalitet til en rimelig pris. Vinfremstillingen sker hos udvalgte producenter i forskellige regioner i Italien og som garant for vinens kvalitet er Stefano Ghiocclioli, en af Italiens bedste Winemakere, som Stefano Girelli har arbejdet sammen med siden midten af 1990’erne. Chiocclioli er manden bag mere end 70 ”3 glas” vine i Gambero Rosso og flere 100 point vine i Wine Spectator og Wine Advocate. Stefano Chioccioli sætter lige så stor at ære i at producere gode vine i et rimeligt prisleje, som at være konsulent for de mest kendte ejendomme i kendte områder som f.eks. Toscana.
    Fra <a href="/sog/?q=Abruzzo">abruzzo</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra abruzzo området i Italien
    Region hørende til midt-Italien om end mest er forbundet med Syditalien. Ca. 30.000 ha. stort område ved Adriaterhavskysten. Bjergkæden Apenninerne løber gennem Abruzzo, og når her sine højeste punkter. Abruzzo er Italiens 5. største vinproducerende region som udgøres af vin hovedsalig på de italienske druer Montepulciano ( blå drue) og Trebbiano (grøn drue).

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt