Pertinace Barbera d'Alba 2021

Italien
Italien
Piemonte
Langhe
  • James Suckling
    2021
    2021
    91 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point
  • Ekstra Bladet
    2019
    2019
    GODT KØB

Bærvendt, begejstringsvækkende, Barbera d’Alba! Oplev den populære italienske hverdagsvin i klassisk, ligefrem og frugtvendt stil.

Læs mere
  • James Suckling
    2021
    2021
    91 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point
  • Ekstra Bladet
    2019
    2019
    GODT KØB

Bærvendt, begejstringsvækkende, Barbera d’Alba! Oplev den populære italienske hverdagsvin i klassisk, ligefrem og frugtvendt stil.

Læs mere
    Spar 34%
    Barbera d'Alba 2021

    Før 149 kr.

    99
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Italiensk mad
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Tapas
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Lakrids

    Lakrids

    Brombær

    Brombær

    Urter

    Urter

    Blåbær

    Blåbær

    Druer
    Barbera

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Barbera d’Alba DOC

    Bærvendt, begejstringsvækkende, Barbera d’Alba! Italiens mest formidable hverdagsvine er uden tvivl rødvinene lavet på Barbera. Pertinaces Barbera d’Alba er et pragtfuldt eksempel på, hvordan hverdagen snildt kan opgraderes uden at tømme bankkontoen. Her får du Piemonte på flaske: dyb smag, blød fylde og forfriskende finish.

    Barbera – prinsen af Piemonte

    Fra fortryllende Piemonte kommer nogle af Italiens absolut bedste rødvine – Barolo, Barbaresco og Barbera for lige at nævne områdets royale trio. Selvom området især kendes for vinene på Nebbiolo-druen, er det ikke den eneste drue, der skaber enestående vine her. Den anden store rødvinsdrue i Piemonte er Barbera, men druen spiller ikke længere andenviolin til Barolo’en – ’kongernes vin’. Her er der tale om en anden drue, der skaber vine i en helt anden stil, som er frisk, besidder god syre, dufter af kirsebær og har masser af fylde. Det er den type vin, der er lidt lettere i stilen end Piemontes øvrige klassikere. Med en Barbera d’Alba som denne er du dog sikret høj kvalitet og en vin, der er rund, intens og har god fylde.

    Ligefrem og frugtvendt stil

    Pertinace Barbera d’Alba er skabt udelukkende på Barbera-druer, der bl.a. er dyrket på nogle af husets ældste marker i Agliano Terme. De øvrige druer udvælges fra husets marker i Treiso, Alba, Neviglie og Magliano Alfieri. Her nyder druerne godt af den syd-, sydvest- og sydøstvendte eksponering, der giver blød smag og varme til den færdige vin. Druerne gærer i 10-15 dage i temperaturregulerede ståltanke og lagrer herefter i 9 måneder i franske egefade.

    Resultatet er en klassisk Barbera i ligefrem og frugtvendt stil. I glasset fremstår vinen næsten lilla med grønne reflekser. Duften byder på sorte frugter, modne hindbær, søde mørke kirsebær med vaniljestrejf og krydrede toner. I smagen viser vinen sig fra sin afrundede og varme side med en forfriskende syre, der gør vinen til en oplagt ledsager til cremet mad med lidt fedme.

    Perfekt til det italienske køkken

    Barbera er en populær hverdagsvin i Italien. Ikke mindst fordi den passer utrolig godt til det italienske køkken. En dejlig vin til pasta bolognese, pizza salami eller en omgang af den klassiske og nok mest enkle af de italienske pastaret cacio e pepe, hvor peber, ost og pasta går op i en cremet enhed. Ellers kan vinen også sagtens klare grillstegt kød eller charcuteri.

    Læs hele beskrivelsen
    H - vendemmia_240_Edit.jpg
    Produceret af Pertinace
    Navnet Pertinace er mere end 1000 år gammelt, men tag ikke fejl. Pertinace er et moderne vinhus, selvom rødderne er dybt forandret i Piemontes vintradition. Cantina Pertinace er lokaliseret i byen Treiso, der ligger i 410 kilometers højde. Treiso er berømt for sine Barbaresco-vine og det var da også skabelsen af gode Barbaresco-vine, der i 1973 fik Maria Barbero og 13 andre vinbønder til at stifte vinkooperativet. Dengang var det primært Nebbiolo-druen, der blev dyrket, men i takt med at flere kom til og markarealet blev udvidet kom områdets øvrige druer som Barbera og Dolcetto også til. I 2016 bestod kooperativet af 20 vinbønder og Cantina Pertinace råder i dag over 110 hektar vinmarker.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt