Peter Lehmann Barossa Shiraz - Portrait 2018

Australien
Australien
Barossa Valley
 • Oldenburgs Vinguide
  2017
  18 Point

Fyldig, velstruktureret med fine tanniner og flot bouquet af blommer og mørke frugter efterfulgt af en dejlig lang eftersmag.

Læs mere
 • Oldenburgs Vinguide
  2017
  18 Point

Fyldig, velstruktureret med fine tanniner og flot bouquet af blommer og mørke frugter efterfulgt af en dejlig lang eftersmag.

Læs mere
  Barossa Shiraz - Portrait 2018
  179
  kr. /stk
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Shiraz

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Barossa Valley er det mest perfekte sted for dyrkning af Shiraz-druen. Peter Lehmann har engang sagt, at da Gud skabte Shiraz-druen, gjorde han det med tanke på Barossa Valley. Uafbrudt siden 1840'erne, og før phylloxera nåede Europa, har man dyrket Shiraz-druen her, som direkte efterkommere af de oprindelige stiklinger fra Hermitage, som blev bragt til Australien i begyndelsen af 1800-tallet. Siden sin start i 1979 har Peter Lehmann aftaget og handlet med nogle af de bedste drueavlere i dalen. Efter den traditionelle vinifikation har vinen lagret 12 måneder på både franske og amerikanske egetræsfade. Vinen kan drikkes nu, men har potentiale til yderligere lagring. Har en bouquet af blommer og mørke frugter med en let antydning af lagringen på egetræsfade. Fyldig og velstruktureret smag med fine tanniner og en lang eftersmag.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Peter Lehmann-wide_Edit.jpg
  Produceret af Peter Lehmann
  Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han i 1980’erne de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1979 skabte han et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.
  Fra <a href="/sog/?q=Barossa Valley">barossa valley</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Fra barossa valley området i Australien
  Barossa i South Australia er Australiens mest markante, historiske og nogen vil mene vigtigste vindistrikt. De første vinstokke blev plantet i slutningen af 1840'erne. I dag er markerne beplantet med franske vinstokke. Barossa er mest berømt for sine karakteristiske Shiraz-rødvine (Syrah på fransk), men Chardonnay, Riesling og Semillon trives også fantastisk og giver seriøse, velsmagende hvid- og dessertvine .

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Tilbud på
  enkeltstyk

  Smag dig nemt igennem
  vores sortiment

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  og aftenlevering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt