Peter Lehmann Cabernet Sauvignon - Mentor - Masters 2013

Australien
Australien
South Australia
Barossa Valley

Klassisk mesterværk af de bedste Cabernet Sauvignon-druer. Flot, seriøs vin med bouquet af solbær og cedertræ samt smag med nuancer af chokolade og vanille.

Læs mere

Klassisk mesterværk af de bedste Cabernet Sauvignon-druer. Flot, seriøs vin med bouquet af solbær og cedertræ samt smag med nuancer af chokolade og vanille.

Læs mere
  Cabernet Sauvignon - Mentor - Masters 2013
  385
  kr. /stk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Cabernet Sauvignon
  Shiraz
  Malbec

  Beskrivelse

  Peter Lehmann var en legende i australsk vinindustri og var en af de mest respekterede og populære vinpersonligheder, anerkendt for sin indsats for Barossa Valley og de lokale vinbønder. Som hyldest til Peter Lehmann udvælger Winemakers hos Peter Lehmann hvert år de bedste Cabernet Sauvignon-druer til vinen som er dedikeret Peter selv, også kendt under navnet: ”Mentor”. Det hentyder til hans store lederevner og loyalitet, overfor både medarbejderne og hele regionen. Selv om Peter Lehmann altid har prist Barossa Valley som det mest perfekte sted for dyrkning af Shiraz-druen, har man valgt at hylde ham med at producere en topvin på Cabernet Sauvignon-druen. Han har altid kaldt Barossa for vinavlernes paradis, og ment at en lang række drue-sorter ville kunne opnå det optimale i dalen. Gennem årene har man noteret sig hvilke marker, der producerer de bedste Cabernet-druer. Mange af dem med mere end 60 år gamle vinstokke. Efter gæringen har vinen lagret 18 måneder på store franske egetræsfade, også kaldet hogsheads. Resultatet er en klassisk Cabernet Sauvignon med dybrød farve og bouquet af solbær og cedertræ. Smagen har nuancer af chokolade og vanilje med en afbalanceret eftersmag af egetræ og frugt.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Peter Lehmann-wide_Edit.jpg
  Produceret af Peter Lehmann
  Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han i 1980’erne de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1979 skabte han et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.
  Fra <a href="/sog/?q=South Australia">south australia</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Barossa i South Australia er Australiens mest markante, historiske og nogen vil mene vigtigste vindistrikt. De første vinstokke blev plantet i slutningen af 1840'erne. I dag er markerne beplantet med franske vinstokke. Barossa er mest berømt for sine karakteristiske Shiraz-rødvine (Syrah på fransk), men Chardonnay, Riesling og Semillon trives også fantastisk og giver seriøse, velsmagende hvid- og dessertvine .

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt