Peter Lehmann Shiraz - Eight Songs 2015

Australien
Australien
South Australia
Barossa Valley

Mesterværk med elegance og ekstra megen blødhed. I næsen fornemmes chokolade, blommer og noter af cedertræ og i smagen er tanniner fuldt integreret med frugtagtige, krydrede noter.

Læs mere

Mesterværk med elegance og ekstra megen blødhed. I næsen fornemmes chokolade, blommer og noter af cedertræ og i smagen er tanniner fuldt integreret med frugtagtige, krydrede noter.

Læs mere
  Shiraz - Eight Songs 2015
  359
  kr. /stk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Lam
  Okse
  Stærk krydret mad
  Vildt
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Shiraz

  Beskrivelse

  Siden 1840’erne, hvor et stort antal immigranter ankom fra Preussen som religiøse flygtninge, har Barossa Valley være beplantet med vinstokke. Gennem mange generationer har disse vinmarker været plejet og passet, således, at de nu udgør nogle af de ældste vinstokke med Shiraz i verden. Med Peter Lehmanns Chief Winemaker Andrew Wigan i spidsen har man fra de bedste af disse gamle vinmarker udvalgt Shiraz-druer, med det formål at skabe et mesterværk med elegance og ekstra megen blødhed. Denne vin hører til vinserien "The Masters wines", Peter Lehmann's topniveau af klassiske, originale Barossa-vine. Alle vine fra denne serie er opkaldt efter en person eller en begivenhed, der har spillet en væsentlig rolle i Peter Lehmann's liv. "Eight Songs For a Mad King" var hans yndlingsopera, beundret for sine bløde harmonier. Således er "Eight Songs Shiraz" dedikeret kunsten og musikken. Vinen er gæret delvis på egetræsfade, hvorefter al vinen har lagret 18 måneder på store franske egetræsfade (hogsheads). Flot dybrød farve og en næse af chokolade, blommer samt noter af cedertræ. Smagen er smukt struktureret med fuldt integrerede tanniner og frugtagtige og krydrede nuancer.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Peter Lehmann-wide_Edit.jpg
  Produceret af Peter Lehmann
  Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han i 1980’erne de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1979 skabte han et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.
  Fra <a href="/sog/?q=South Australia">south australia</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Barossa i South Australia er Australiens mest markante, historiske og nogen vil mene vigtigste vindistrikt. De første vinstokke blev plantet i slutningen af 1840'erne. I dag er markerne beplantet med franske vinstokke. Barossa er mest berømt for sine karakteristiske Shiraz-rødvine (Syrah på fransk), men Chardonnay, Riesling og Semillon trives også fantastisk og giver seriøse, velsmagende hvid- og dessertvine .

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt