Peter Sisseck, Flor de Pingus Ribera del Duero 2019

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero

Dyb, næsten sort i farven. God sødme og duft med toner af solbær, lakrids, cigaræske og egetræ. Smagen er fyldig og intens med stor balance og flere lag af nuancer i eftersmagen.

Læs mere

Dyb, næsten sort i farven. God sødme og duft med toner af solbær, lakrids, cigaræske og egetræ. Smagen er fyldig og intens med stor balance og flere lag af nuancer i eftersmagen.

Læs mere
    Peter Sisseck, Flor de Pingus Ribera del Duero 2019
    849
    kr. /stk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt

    Beskrivelse

    Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke nær de to parceller, hvor druerne kommer fra til selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100 % Tempranillo. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt en gang til Pingus inden aftapningen på flaske uden klaring og filtrering. Vinen ligner på mange måder Pingus, og forskellen er langt mindre end den store forskel på prisen.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Dominio de Pingus.jpg
    Produceret af Dominio de Pingus
    Peter Sisseck har haft enorm succes med sine vine på Dominio de Pingus. Efter at have arbejdet i Frankrig og USA slog Sisseck sig ned i Spanien, hvor han i en periode arbejdede for Hacienda Monasterio før han åbnede sit eget vinhus, Dominio de Pingus. Det, der næsten er mest overvældende ved Pingus, er den overvældende succes, som vinen har haft, lige fra den første årgang blev frigivet i 1995. Primære årsag er nok, at supervinikonet Robert Parker gav fadprøven 96–100 points. Pingus-vinen kommer fra tre parceller med ekstremt gamle Tempranillo vinstokke. Da Peter første gang lejede vinmarkerne, var de yderst forsømte. På trods af at jorden og vinstokkene havde den rigtige dræningsevne og alder, krævede det flere år, hvor man gennem et næsten genialt beskæringsarbejde fik rettet vinstokkene ud, sænket højden og beskåret dem tilpas meget tilbage og dermed lykkedes at give et naturligt lavt udbytte af den rette kvalitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra castilla y león området i Spanien
    Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt