Philip Togni Vineyar Cabernet Sauvignon 2014

USA
USA
Californien

Legendarisk Napa Valley-vin pakket med bl.a. brombær, hindbær, blommer og krydderier. Intens og dyb med perfekt moden Cabernet-frugt.

Læs mere

Legendarisk Napa Valley-vin pakket med bl.a. brombær, hindbær, blommer og krydderier. Intens og dyb med perfekt moden Cabernet-frugt.

Læs mere
    Cabernet Sauvignon 2014
    1.695
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Cabernet Sauvignon

    Beskrivelse

    En af Napas mest legendariske vine fra de små 4 hektar, som Philip Togni tilplantede på Spring Montain tilbage i 80’erne, og som han har dyrket økologisk siden midt 90’erne.

    Altid ca. 80% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot og resten en smule Cabernet Franc og Petit Verdot. Gæret på den naturlige gær og lagret 18 måneder i en blanding af gamle og nye fransk/amerikanske egetræsfade.

    Fra start af vælter det op af glasset med en aroma pakket med bl.a. brombær, hindbær, blommer, krydderier, urter, røde blomster, kaffe, læder og den fineste tobak/cedertræ. På tungen er vinen intens og dyb med perfekt moden Cabernet-frugt og helt fri for overmoden sødme og jagt på tung koncentration, som man ofte ser i Napa.
     
    Balancen mellem frugt og fad er kodeordet her, og markens høje placering er bl.a. med til at give vinen en flot syre, der holder den frisk og elegant. En vin bygget til 20-30 år på langs, men den kan sagtens nydes i sin ungdom, hvor den efter lidt tid i en karaffel vil være et fantastisk selskab til den oplagte bøf af højeste kvalitet.

    “The 2018 Cabernet Sauvignon Estate is sensual and polished. Bright acids lend energy as this super-finessed Cabernet opens in the glass. Crushed red berry fruit, cedar, rose petal and mint all open with a bit of coaxing. The 2018 is going to need a number of years to be at its very best. It is elegant, nuanced and simply impeccable, but also a bit reticent at this stage. Readers who are familiar with these wines know they need time to come into their own. If that is not possible, I suggest opening it well in advance, even a day or two. 96+/100” – Antonio Galloni, Vinous

    “Medium to deep garnet-purple colored, the 2018 Cabernet Sauvignon Estate offers up intense notes of crushed black currants, fresh blackberries and ripe red plums with hints of pencil lead, black raspberries, underbrush and unsmoked cigars plus a touch of tapenade. Medium to full-bodied, the palate delivers bold, crunchy black and red berry layers with a lively backbone and firm, grainy tannins, finishing long and energetic. 96+/100” – The Wine Advocate, Parker

    Læs hele beskrivelsen
    H - rawImage_Edit.jpg
    Produceret af Philip Togni Vineyard
    Siden en ung Philip Togni som vinmager på Chappelet i Napa Valley skabte den legendariske Chappelet 1969 Cabernet Sauvignon (100/100 hos både Vinous og Parker), så har han stået som et fyrtårn i Napa og er nok områdets største nulevende legende. Efter Chappelet købte han i 1975 et stykke jord oppe i højderne på Spring Montain. De blot ca. 4 hektar blev i 1981 tilplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Siden midten af 90’erne har marken været dyrket økologisk, og det er stadig disse gamle stokke, der danner grundlag for en af Napas mest legendariske vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Tilbud på
    enkeltstyk

    Smag dig nemt igennem
    vores sortiment

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    og aftenlevering

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt