Poggio Al Tufo Cabernet Sauvignon 2020

Italien
Italien
Toscana
  • James Suckling
    2018
    2018
    93 Point
  • James Suckling
    2016
    2016
    94 Point
  • James Suckling
    2015
    2015
    91 Point

Harmonisk, elegant vin med solbær, grøn peber og vanille i smagen. Medium fyldig og flot afbalanceret mellem frugt og tannin.

Læs mere
  • James Suckling
    2018
    2018
    93 Point
  • James Suckling
    2016
    2016
    94 Point
  • James Suckling
    2015
    2015
    91 Point

Harmonisk, elegant vin med solbær, grøn peber og vanille i smagen. Medium fyldig og flot afbalanceret mellem frugt og tannin.

Læs mere
    Cabernet Sauvignon 2020
    175
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Italiensk mad
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Cabernet Sauvignon

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Poggio al Tufo er en 66 ha. stor vingård der har tilhørt Tommasi-familien siden 1997. Vingården ligger ved landsbyen Pitigliano (Grossseto) i  Maremma i den sydlige del af Toscana. Her er der udelukkende anvendt Cabernet Sauvignon-druer fra vinmarken Rompicollo. Efter en omhyggelig udvælgelse af druerne, presses de og selve gæringen tager 10 dage i temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen modner i 12 måneder på 6.500 liter store fade af Slavonsk egetræ. De store fade afrunder vinen uden at fadsmagen overdøver vinen. Vinen har en intens kirsebærrød farve. Hindbær, solbær og vanille er de markante elementer i bouqueten. Smagen er halvtør og elegant med en medium fyldighed og fin balance mellem frugt og tannin. De fremtrædende smagsindtryk er solbær, grøn peber og tobaksblade. Vinen bør serveres let afkølet ved 16-18 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Poggio al Tufo - wide - 2_Edit.jpg
    Produceret af Poggio al Tufo
    Poggio (bakke) al Tufo (vulkansk jord) er en 66 ha. stor ejendom som ligger ved byen Pittigliano – ca. 1½ times kørsel nord for Rom. Ejendommen ligger 350 meter over havet. Netop her findes et meget spændende mikroklima med varme solrige dage og kølige nætter som følge af vinde, der kommer ind fra havet, som ligger blot 25 km borte. Ejendommen ejes af Tommasi familien som overtog ejendommen i 1997. Tommasi familien er kendt for sine flotte Amarone-vine fra Valpolicella – men det er vigtigt at understrege at de 2 vinhuse drives hver for sig. Allerede i 1998, efter en grundig analyse af jordbunden, begyndte en sanering af markerne for at sikre at de rigtige druesorter og kloner blev plantet de rigtige steder. De nye vinstokke er plantet tæt for at stresse vinstokkene og derved opnå mere koncentrerede vine.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt