Prats & Symington Prazo de Roriz 2019

Portugal
Portugal
Douro

Skøn rødvin med friske frugtaromaer med en anelse krydderi samt eukalyptus. En kompakt smag, hvor man fornemmer nuancer af sorte kirsebær, peber og krydderier.

Læs mere

Skøn rødvin med friske frugtaromaer med en anelse krydderi samt eukalyptus. En kompakt smag, hvor man fornemmer nuancer af sorte kirsebær, peber og krydderier.

Læs mere
    Prazo de Roriz 2019
    175
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Lam
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Varme krydderier

    Varme krydderier

    Solbær

    Solbær

    Skovbær

    Skovbær

    Skovbund

    Skovbund

    Anis

    Anis

    Brombær

    Brombær

    Granatæble

    Granatæble

    Tobak

    Tobak

    Druer
    Tinta Barroca
    Touriga Nacional
    Touriga Franca
    Tinta Roriz
    Tinta Amarela

    Beskrivelse

    Prazo de Roriz kommer fra de to Quintaer Quintas de Roriz 70 % og Quinta da Perdiz 30 %. Druesammensætningen er mangfoldig og består af Tinta Barroca 39 %, Touriga Nacional 15 %, Touriga Franca 15 %, Tinta Roriz 12 %, Tinta Amarela 9 % samt øvrige 10 %. Har lagret til dels på rustfri stålfade og til dels på 2. års franske egetræsfade. Friske frugtagtige aromaer med en anelse krydderi samt eukalyptus. En kompakt smag hvor man fornemmer nuancer af sorte kirsebær, peber og krydderier.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Prats & Symington - wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Prats & Symington
    Partnerskabet mellem portvinsfamilien Symington og den tidligere ejer af Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe,Medoc, Bruno Prats, startede i 1999, da man blev enige om, sammen, at producere topbordvine dyrket i Douro-dalen. Målet var at bruge erfaringen fra produktionen af store Bordeaux-vine til at frembringe topvine på druesorter, der traditionelt bruges til fremstilling af portvine. Prats & Symington ejer nu sammen de 2 top-estates i Douro-dalen: Quinta de Roriz og Quinta da Perdiz. Roriz ligger ned til bredden af Douro-floden, mens Perdiz ligger på den anden side af bjerget, ned til bifloden Torto – to Quianta’er med forskellige mikroklimaer, men begge med en stor andel af de to druesorter Touriga Nacional og Touriga Franca, som regnes for de bedste sorter til frembringelse af store Douro-vine. Følgende 3 vine produceres: Chryseia, Post Scriptum og Prazo de Roriz.
    Fra <a href="/sog/?q=Douro">douro</a> området i <a href="/sog/?q=portugal">Portugal</a>
    Fra douro området i Portugal
    Den portugisiske vinregion Douro følger, som navnet antyder, Dourofloden, der skærer sig igennem det nordlige Portugal. Den er præget af verdens måske mest stejle vinterrasser, anlagt for flere hundrede år siden. Skifer og granit præger jordbunden, og mellem vinmarkerne står pittoreske appelsintræer, oliven, fyr og korkeg. Douro-regionen står for nogle af de absolut bedste og mest komplekse portugisiske bordvine, men det er naturligvis først og fremmest for portvinene, at området er kendt.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt