Prieur-Brunet Meursault Rouge 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Meursault Rouge besidder på flot vis karaktertræk til fælles med vinene fra nabokommunen Volnay: intens farve, kraftfulde tanniner og et fremragende lagringspotentiale.

Læs mere

Meursault Rouge besidder på flot vis karaktertræk til fælles med vinene fra nabokommunen Volnay: intens farve, kraftfulde tanniner og et fremragende lagringspotentiale.

Læs mere
  Meursault Rouge 2020
  449
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Alle vinelskere kender og værdsætter hvidvinene fra Meursault, men det er sikkert de færreste, som er klar over, at knap 3% af beplantningerne er Pinot Noir. Domaine Prieur-Brunet er én af de få Meursault-producenter, der giver sig i kast med at producere rødvin inden for appellationens grænser, og resultatet er overraskende godt. Druerne er hentet fra lerholdige jorde nær kommunegrænsen til Volnay, og vinen har da også karaktertræk til fælles med denne appellation: intens farve, kraftfulde tanniner og et fremragende lagringspotentiale. Druerne gærer i store, åbne kar og lagrer efterfølgende 12 måneder i små egefade inden aftapning på flaske.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine-Prieur-Brunet-wide-2_Edit.jpg
  Produceret af Domaine Prieur-Brunet
  I 2017 erhvervede Maison Louis Jadot sig den historiske Côte de Beaune ejendom, Domaine Prieur-Brunet, der blev etableret i 1804, og igangsatte en omfattende og tiltrængt revitaliseringsproces. Domaine Prieur-Brunets samlede jordbesiddelser på omkring 25 ha havde Santenay-appellationen som naturligt omdrejningspunkt og foruden enkelte besiddelser i Meursault, er det fortsat herfra langt hovedparten af vinene i dag kommer. Domaine Prieur-Brunets 1. Cru mark i Santenay, deres cirka 5 ha store mark Maladière, er forsat huset stolthed og fineste eksponent for ejendommen. Et omfattende genbeplantningsprogram er igangsat og vil forsætte de kommende mange år. Al arbejde på marker og i kældre varetages nu af Louis Jadots team med samme nidkærhed og præcision, som gælder for alle husets øvrige vine og besiddelser. Der er således næppe nogen tvivl om, at et betydeligt kvalitetsløft er under opsejling. De første tegn på forbedringer står allerede lysende klare.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt