PSI 2021

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
  • Vinous
    2021
    2021
    96 Point

Intens og velsmagende med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

Læs mere
  • Vinous
    2021
    2021
    96 Point

Intens og velsmagende med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

Læs mere
    PSI 2021
    309
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Figen

    Figen

    Cedertræ

    Cedertræ

    Tobak

    Tobak

    Dild

    Dild

    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Druer
    Tempranillo
    Grenache

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Peter Sissecks indgår med produktionen af denne partnerskab med udvalgte lokale, små vinbønder. Disse vinbønder har fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten. Absolut en win-win situation for både vinbønderne og Sisseck. Vinen er tilsat en lille smule Grenache, mens resten som sædvanligt er Tempranillo. Mørk i glasset med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af mørke og modne bær. Intens og velsmagende i munden med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

    Læs hele beskrivelsen
    p1.jpg
    Produceret af Dominio de Pingus
    Peter Sisseck har haft enorm succes med sine vine på Dominio de Pingus. Efter at have arbejdet i Frankrig og USA slog Sisseck sig ned i Spanien, hvor han i en periode arbejdede for Hacienda Monasterio før han åbnede sit eget vinhus, Dominio de Pingus. Det, der næsten er mest overvældende ved Pingus, er den overvældende succes, som vinen har haft, lige fra den første årgang blev frigivet i 1995. Primære årsag er nok, at supervinikonet Robert Parker gav fadprøven 96–100 points. Pingus-vinen kommer fra tre parceller med ekstremt gamle Tempranillo vinstokke. Da Peter første gang lejede vinmarkerne, var de yderst forsømte. På trods af at jorden og vinstokkene havde den rigtige dræningsevne og alder, krævede det flere år, hvor man gennem et næsten genialt beskæringsarbejde fik rettet vinstokkene ud, sænket højden og beskåret dem tilpas meget tilbage og dermed lykkedes at give et naturligt lavt udbytte af den rette kvalitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra castilla y león området i Spanien
    Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt