Rico-Nuevo Barrera de Sol 2018

Spanien
Spanien
SIERRA DE GREDOS
Cebreros
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018

Elegant, mineralsk vin med tydeligt terroir og en uovertruffet 'lethed' på trods af en fyldig og intens smag med bl.a. kirsebær og urter i næsen.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018

Elegant, mineralsk vin med tydeligt terroir og en uovertruffet 'lethed' på trods af en fyldig og intens smag med bl.a. kirsebær og urter i næsen.

Læs mere
 • Sustainable
Barrera de Sol 2018
315
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Okse
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Garnacha

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Barrera de Sol er en 80 år gammel parcel, beliggende i 1.000 meters højde i El Zaudejo, mellem byerne Burgohondo og Navatalgordo. Vinstokkene står nærmest i rent sand, inden man ca. 1,5 meter nede møder granit. Parcellen vender mod sydøst, så det er en af de af Rico Nuevos parceller, der får mest sol. Dyrket økologisk siden 2016, og i 2018 blev den lille parcel høstet allerede 22. september, da Juan Andrés virkelig ikke sætter pris på overmoden frugt. Gæret ved den naturlige gær, 25% ’whole cluster’ og gæret og lagret i gamle 400-1.200 liters egetræsfade. Hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Det er den af Rico Nuevos vine, hvor man mest fornemmer, at man er midt i Spanien, og at solen virkelig skinner her … Og så har vinen bare stadig en elegance og mineralitet fra terroiret, der skinner igennem. Duften er pakket med nuancer af bl.a. kirsebær, hindbær, lakrids, røg, urter, lakrids og lys tobak. I smagen er vinen fyldig og intens, men den nænsomme tilgang i kælderen plus det mineralrige terroir, giver vinen en fantastisk elegance og ’lethed’. Fantastisk vin i selskab med grillet eller stegt kød, gerne okse eller lam med en smule fedt, som vinens fine tanniner kan arbejde med. Kan gemmes op til 15 år fra høståret. Nyder man vinen i dens ungdom, anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader. “This is a Mediterranean expression of the Garnacha from the granite soils of Burgohondo, with aromas of herbs (thyme, rosemary), riper berries and a rounder palate. 2018 was a very balanced vintage, and the wines are equally balanced, with very good freshness, juicy and with very tasty, pungent flavors. 92/100” – Luis Gutierez, The Wine Advocate
Læs hele beskrivelsen
H - Rico Nuevo - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Rico Nuevo
Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde. Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt