Rico-Nuevo La Quebra 2018

Spanien
Spanien
SIERRA DE GREDOS
Cebreros
 • Jyllands-Posten
  2018
  93+ Point
 • Guía Peñin
  2018
  93 Point

Den dybeste og mest 'seriøse' af Rico Nuevos vine i debutårgangen. Intens og letløbende med helt helt fine tanniner og dyb mineralitet.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2018
  93+ Point
 • Guía Peñin
  2018
  93 Point

Den dybeste og mest 'seriøse' af Rico Nuevos vine i debutårgangen. Intens og letløbende med helt helt fine tanniner og dyb mineralitet.

Læs mere
 • Sustainable
La Quebra 2018
565
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Garnacha

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

La Quebrà er en gammel parcel på blot 0,3 hektar beliggende i 1200 meters højde ved byen Navatalgordo. 100% Garnacha, der står i granit/sand, dyrket økologisk, gæret ved den naturlige gær. 40-50% ’whole cluster’, gæret og lagret i et enkelt gammelt 400 liters fad. Den dybeste og mest ’seriøse’ af Rico Nuevos vine her i debutårgangen. Allerede i sin ungdom er vinens duft fra glasset yderst kompleks og pakket med nuancer af bl.a. tranebær, hindbær, peber, røg, lakrids og vilde urter. På tungen er vinen intens og letløbende på samme tid. De gamle stokke, der står i granit, giver sig til udtryk i smagen med helt helt fine tanniner og en dyb mineralitet i eftersmagen. Desværre giver den lille parcel blot druer til ca. 500 flasker, der bliver fordelt over hele verden, for her er noget nær den perfekte vin til en grillaften med især lam på menuen. Kan gemmes op til 20 år fra høståret, nyder man vinen i sin ungdom anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader.
Læs hele beskrivelsen
H - Rico Nuevo - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Rico Nuevo
Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde. Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt