Rivetto Barbaresco - Marcarini 2019

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Barbaresco fra Enrico Rivettos økologisk (certificeret) dyrkede parcel på Marcarini cru i Treiso. Elegant Piemonte-vin pakket med bl.a. jordbær, appelsinskal, roser, urter og mentol.

Læs mere

Barbaresco fra Enrico Rivettos økologisk (certificeret) dyrkede parcel på Marcarini cru i Treiso. Elegant Piemonte-vin pakket med bl.a. jordbær, appelsinskal, roser, urter og mentol.

Læs mere
  • Ecological
Barbaresco - Marcarini 2019
439
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Rose

Rose

Læder

Læder

Anis

Anis

Ler

Ler

Blomme

Blomme

Hindbær

Hindbær

Druer
Nebbiolo

Beskrivelse

Marcarini Cru er beliggende i Treiso. Rivettos parcel ligger i den nedre del af kommunen i retning af Pajoré Cru. Parcellen er ikke ejet af Rivetto, men dyrkes af en god bekendt efter Rivettos økologiske forskrifter. Her er jorden rig på især kalksten, der klassisk for Barbaresco giver mere elegante og mineralske vine. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 18 måneder i store gamle botti, der er en blanding af slavonsk, ungarsk og schweizisk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Allerede i duften fornemmer at det er elegant Piemonte det her, fantastisk aroma pakket med bl.a. jordbær, appelsinskal, roser, urter og mentol. På tungen er vinen båret af elegance og finesse, med silkebløde tanniner i eftersmagen. Det klassiske Barbaresco-udtryk gør vinen oplagt til f.eks. mørkt fjerkræ eller gris, gerne serveret med svampe og sauce. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Enrico Rivetto
Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt