Rivetto Barolo - Briccolina 2017

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.

Læs mere

Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.

Læs mere
    Barolo - Briccolina 2017
    1.395
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Italiensk mad
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Beskrivelse

    Rivetto har blot 0,5 hektar på den legendariske Briccolina Cru i Serralunga d’Alba, det i et godt år giver små 2000 flasker. Det var denne parcel at Enrico først indførte biodynamik i 2015, efter han havde dyrket parcellen økologisk siden 2009. Klassisk for Serralunga er jorden her rig på ler og kalk. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 48 måneder i et enkel stort gammelt fad på 1500 liter lavet af slavonsk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Her får du en stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med mørkerøde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder. Smagen er tæt og kompakt præget af den mørke frugt og store struktur. I vinens unge år anbefaler vi at give vinen 1-2 timer i en karaffel før servering, der for alvor vil frigive vinens koncentration, dybde og finesse. 2016-versionen af Briccolina er en kommende legende i Piemonte. Vinen er pakket i trækasser af 3 flasker.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Enrico Rivetto
    Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt