Rivetto Barolo - Briccolina 2017

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.

Læs mere

Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.

Læs mere
  Barolo - Briccolina 2017
  1.395
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Beskrivelse

  Rivetto har blot 0,5 hektar på den legendariske Briccolina Cru i Serralunga d’Alba, det i et godt år giver små 2000 flasker. Det var denne parcel at Enrico først indførte biodynamik i 2015, efter han havde dyrket parcellen økologisk siden 2009. Klassisk for Serralunga er jorden her rig på ler og kalk. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 48 måneder i et enkel stort gammelt fad på 1500 liter lavet af slavonsk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Her får du en stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med mørkerøde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder. Smagen er tæt og kompakt præget af den mørke frugt og store struktur. I vinens unge år anbefaler vi at give vinen 1-2 timer i en karaffel før servering, der for alvor vil frigive vinens koncentration, dybde og finesse. 2016-versionen af Briccolina er en kommende legende i Piemonte. Vinen er pakket i trækasser af 3 flasker.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Enrico Rivetto
  Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt