Rivetto Barolo - Serralunga d'Alba 2018

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Økologisk certificeret Barolo fra en Piemontes nye stjerner – Enrico Rivetto. Fra tre af de bedste cru’er i Serralunga d’Alba.

Læs mere

Økologisk certificeret Barolo fra en Piemontes nye stjerner – Enrico Rivetto. Fra tre af de bedste cru’er i Serralunga d’Alba.

Læs mere
  • Ecological
Barolo - Serralunga d'Alba 2018
498
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Rose

Rose

Læder

Læder

Anis

Anis

Ler

Ler

Blomme

Blomme

Hindbær

Hindbær

Druer
Nebbiolo

Beskrivelse

Disse parceller har tilhørt Rivetto-familien igennem generationer og har som resten af familiens marker været dyrket økologisk siden 2009 og biodynamisk siden 2015. Vi er i den vel nok fineste del af Barolo, Serralunga d’Alba på de tre cru’er – Serra, Mancino og San Bernardo. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 24 måneder i store gamle botti, der er en blanding af slavonsk, ungarsk og schweizisk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Duften er bare klassisk Barolo, pakket med roser, tjære, hindbær, kamfer, lakrids og appelsinskal. På tungen er vinen drevet af klassisk stor Serralunga d’Alba struktur med finkornede tanniner og stor mundfylde. En vin, der i sin ungdom kræver modspil på tallerkenen, f.eks. af en klassisk osso buco eller boeuf bourguignon. Vinen kan gemmes op til 25 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Enrico Rivetto
Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt