Rocca Pagliara Appassimento Rosso 2020

Italien
Italien
Puglia

Flot, elegant og afrundet Appassimento. Intens, halvtør og fyldig med skønne smagsnoter af blommer, svesker, lakrids og kirsebær.

Læs mere

Flot, elegant og afrundet Appassimento. Intens, halvtør og fyldig med skønne smagsnoter af blommer, svesker, lakrids og kirsebær.

Læs mere
  Appassimento Rosso 2020
  145
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Gris
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Timian

  Timian

  Rose

  Rose

  Fersken

  Fersken

  Citron

  Citron

  Æble

  Æble

  Havsalt

  Havsalt

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Negroamaro
  Malvasia
  Merlot
  Cabernet Sauvignon

  Beskrivelse

  Rocca Pagliara består af 40% Negroamaro, 25% Malvasia, 20% Merlot og 15% Cabernet Sauvignon-druer og er fremstillet som en Appassimento-vin fra Puglien. På grund af det varme klima i Puglien kan druerne tørre og modnes på klasen i stedet for at lægge druerne til tørring efter høsten, som man kender det fra Amarone-produktionen i Veneto. En del af druerne har således fået lov at hænge længere på vinstokken og blive overmodne. Dermed er der mindre druesaft i druen, som til gengæld har et højt sukkerindhold. Druerne gæres på almindelig vis. En anden del af druerne høstes når druerne er ”normalt” modne og gæres på traditionel vis i rustfrie ståtanke. Når begge typer vin er gæret færdig, foretages et sammenstik, så der opnås den rigtige balance mellem frugt og tannin. Den sammenstukne vin lager i 3 måneder på 6.000 liter store træfade for at afrunde vinen uden af vinen bliver domineret af fadsmag. Farven er flot dybrød, bouquet af modne solbær, blåbær og cedertræ. Smagen er intens, halvtør og fyldig men samtidig elegant med en pæn lang eftersmag med smag af blommer, svesker, lakrids og kirsebær som afrundes af fadlagringen.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt