Rocca Pagliara Appassimento Rosso 2020
Italien
Puglia
Flot, elegant og afrundet Appassimento. Intens, halvtør og fyldig med skønne smagsnoter af blommer, svesker, lakrids og kirsebær.
Læs mereFlot, elegant og afrundet Appassimento. Intens, halvtør og fyldig med skønne smagsnoter af blommer, svesker, lakrids og kirsebær.
Læs mere
145
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Gris
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Blomme

Solbær

Timian

Rose

Fersken

Citron

Æble

Havsalt

Chokolade

Urter

Vanilje
Druer
Negroamaro
Malvasia
Merlot
Cabernet Sauvignon
Beskrivelse
Rocca Pagliara består af 40% Negroamaro, 25% Malvasia, 20% Merlot og 15% Cabernet Sauvignon-druer og er fremstillet som en Appassimento-vin fra Puglien. På grund af det varme klima i Puglien kan druerne tørre og modnes på klasen i stedet for at lægge druerne til tørring efter høsten, som man kender det fra Amarone-produktionen i Veneto. En del af druerne har således fået lov at hænge længere på vinstokken og blive overmodne. Dermed er der mindre druesaft i druen, som til gengæld har et højt sukkerindhold. Druerne gæres på almindelig vis. En anden del af druerne høstes når druerne er ”normalt” modne og gæres på traditionel vis i rustfrie ståtanke. Når begge typer vin er gæret færdig, foretages et sammenstik, så der opnås den rigtige balance mellem frugt og tannin. Den sammenstukne vin lager i 3 måneder på 6.000 liter store træfade for at afrunde vinen uden af vinen bliver domineret af fadsmag.
Farven er flot dybrød, bouquet af modne solbær, blåbær og cedertræ. Smagen er intens, halvtør og fyldig men samtidig elegant med en pæn lang eftersmag med smag af blommer, svesker, lakrids og kirsebær som afrundes af fadlagringen.
Læs hele beskrivelsen

Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.