Roversi Barolo 2018

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Elegant rubinrød og med delikate smagsnuancer af hindbær, mynte og violer. Barolo kaldes ofte ”kongernes vin” og denne strålende rødvin kunne ikke være bedre.

Læs mere

Elegant rubinrød og med delikate smagsnuancer af hindbær, mynte og violer. Barolo kaldes ofte ”kongernes vin” og denne strålende rødvin kunne ikke være bedre.

Læs mere
  Barolo 2018
  295
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Beskrivelse

  Barolo er en af de klassiske vine fra Italien og bliver ofte kaldt ”kongernes vin”. Nebbiolo-druen, der anvendes til fremstilling, er ofte blevet sammenlignet med Pinot Noir, da begge druer giver relative lyse vine med et betydeligt indhold af tannin.

  Roversi har de karakteristiske træk fra Nebbiolo-druen; smuk rubinrød farve og en elegant bouquet og smag med nuancer af hindbær, blommer, mynte og violer.

  Den gyldne middelvej

  Baroloproducenterne kan groft set deles op i to kategorier; traditionalisterne og modernisterne. Traditionalisterne sværger til at gæringen skal foregå i op til 30 dage og derefter en lang lagring på bottis for at trække mest mulig tannin ud af druerne. Modernisterne sværger til kort tids gæring og derefter lang fadlagring på små fade for at få frugt-og fadsmag.

  Roversi Barolo er den gyldne middelvej – gæringen tager 7-10 dage ved lave temperaturer efterfulgt af 8 måneders lagring på barriques. Resultatet er en behagelig Barolo, der kan nydes allerede nu, hvis vinen hældes på en karaffel en times tid inden serveringen.

   

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt