San Pezia Appassimento Collezione Privata 2020
Fyldig Appassimento med tydelig Amarone-karakter. Dyb, mørkerød farve og intense noter af modne, røde frugter og lilla blomster samt et subtilt strejf af lakrids.
Læs mereFyldig Appassimento med tydelig Amarone-karakter. Dyb, mørkerød farve og intense noter af modne, røde frugter og lilla blomster samt et subtilt strejf af lakrids.
Læs mere

Solbær

Jordbær

Kirsebær

Kanel

Tobak
Beskrivelse
San Pezia Appassimento – Collezione Privata
Denne charmerende Appassimento fra Puglien er fyldig og sprængfyldt med smag. Druerne er dyrket i et varmt og tempereret klima, der byder på betydelige mængder nedbør året rundt samt varme vinde fra Afrika, der får temperaturen til at skifte både hurtigt og markant.
Smagenoter
San Pezia Appassimento er fremstillet af druesorten Nero di Troia, en smagsfyldt og fast drue fra det nordlige Puglien, der giver fyldige vine med et relativt højt indhold af tanniner. Mange vine fremstillet på druen er blends med øvrige druesorter, men behøver ikke være det – det er denne vin et glimrende eksempel på.
Farven på San Pezia Appassimento er dyb mørkerød. Man mødes af intense og aromatiske noter af modne, røde frugter og lilla blomster i glasset med subtile strejf af lakrids. Smagen er elegant og vedholdende med gode tanniner.
Appassimento med Amarone-karakter
Midt i september er druerne perfekt modne. Vinifikationen begynder allerede på vinstokkene, og fremstillingsmetoden forudsætter, at druerne nærmest tørrer ind på vinstokken, hvor de får lov at hænge i 15-20 dage og dermed mister omkring halvdelen af deres vægt pga. fordampning. Det betyder mindre druesaft i frugten, som til gengæld har et højt sukkerindhold samt en intens aroma og noter af modne frugter som f.eks. blommer og rosiner.
Pugliens varme klima gør, at druerne kan tørre og modnes på vinstokkene frem for at blive lagt til tørre efter høsten.
Fremstilling og lagring
Druerne udvælges nøje og plukkes med håndkraft. Herefter knuses og afstilkes de. Macerationen og gæringsprocessen er karakteriseret ved gentagne punch downs, hvilket er med til at øge udtrækningen af både farve og tanniner. Efter presningen modnes vinen i tanke på 25 og 50 hl i 3-5 måneder.
Om Casa Vinicola Botter
Botter blev etableret i 1928 af Carlo Botter. Det startede som en lille forretning, primært med salg af lokale Veneto-vine på fade og de traditionelle "glasballoner". Det var først da anden generation af familien, med brødrene Arnaldo og Enzo kom til lige efter 2. verdenskrig, at salg af vine i flasker begyndte. Firmaet ekspanderede og kom for alvor på verdenskortet.
Ideel ledsager til retter med kød
Denne dybe og varme Appassimento er ideel som ledsager til retter med kød, gerne rødt og fra grillen. Det skyldes ikke mindst det relativt høje alkoholindhold på 15%. Vinen kan med fordel serveres let afkølet.
