San Pezia Appassimento Collezione Privata 2020

Italien
Italien
Puglia

Fyldig Appassimento med tydelig Amarone-karakter. Dyb, mørkerød farve og intense noter af modne, røde frugter og lilla blomster samt et subtilt strejf af lakrids.

Læs mere

Fyldig Appassimento med tydelig Amarone-karakter. Dyb, mørkerød farve og intense noter af modne, røde frugter og lilla blomster samt et subtilt strejf af lakrids.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Collezione Privata 2020
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 109 kr.

    65
    kr. /stk
    Spar i alt 264 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Allround
    Gris
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Solbær

    Solbær

    Jordbær

    Jordbær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Tobak

    Tobak

    Druer
    Nero Di Troia

    Beskrivelse

    San Pezia Appassimento – Collezione Privata

    Denne charmerende Appassimento fra Puglien er fyldig og sprængfyldt med smag. Druerne er dyrket i et varmt og tempereret klima, der byder på betydelige mængder nedbør året rundt samt varme vinde fra Afrika, der får temperaturen til at skifte både hurtigt og markant.

    Smagenoter

    San Pezia Appassimento er fremstillet af druesorten Nero di Troia, en smagsfyldt og fast drue fra det nordlige Puglien, der giver fyldige vine med et relativt højt indhold af tanniner. Mange vine fremstillet på druen er blends med øvrige druesorter, men behøver ikke være det – det er denne vin et glimrende eksempel på.

    Farven på San Pezia Appassimento er dyb mørkerød. Man mødes af intense og aromatiske noter af modne, røde frugter og lilla blomster i glasset med subtile strejf af lakrids. Smagen er elegant og vedholdende med gode tanniner.

    Appassimento med Amarone-karakter

    Midt i september er druerne perfekt modne. Vinifikationen begynder allerede på vinstokkene, og fremstillingsmetoden forudsætter, at druerne nærmest tørrer ind på vinstokken, hvor de får lov at hænge i 15-20 dage og dermed mister omkring halvdelen af deres vægt pga. fordampning. Det betyder mindre druesaft i frugten, som til gengæld har et højt sukkerindhold samt en intens aroma og noter af modne frugter som f.eks. blommer og rosiner.

    Pugliens varme klima gør, at druerne kan tørre og modnes på vinstokkene frem for at blive lagt til tørre efter høsten.

    Fremstilling og lagring

    Druerne udvælges nøje og plukkes med håndkraft. Herefter knuses og afstilkes de. Macerationen og gæringsprocessen er karakteriseret ved gentagne punch downs, hvilket er med til at øge udtrækningen af både farve og tanniner. Efter presningen modnes vinen i tanke på 25 og 50 hl i 3-5 måneder.

    Om Casa Vinicola Botter

    Botter blev etableret i 1928 af Carlo Botter. Det startede som en lille forretning, primært med salg af lokale Veneto-vine på fade og de traditionelle "glasballoner". Det var først da anden generation af familien, med brødrene Arnaldo og Enzo kom til lige efter 2. verdenskrig, at salg af vine i flasker begyndte. Firmaet ekspanderede og kom for alvor på verdenskortet.

    Ideel ledsager til retter med kød

    Denne dybe og varme Appassimento er ideel som ledsager til retter med kød, gerne rødt og fra grillen. Det skyldes ikke mindst det relativt høje alkoholindhold på 15%. Vinen kan med fordel serveres let afkølet.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt