San Pezia Appassimento Collezione Privata 2020

Italien
Italien
Puglia

Fyldig Appassimento med tydelig Amarone-karakter. Dyb, mørkerød farve og intense noter af modne, røde frugter og lilla blomster samt et subtilt strejf af lakrids.

Læs mere

Fyldig Appassimento med tydelig Amarone-karakter. Dyb, mørkerød farve og intense noter af modne, røde frugter og lilla blomster samt et subtilt strejf af lakrids.

Læs mere
  Collezione Privata 2020
  119
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Gris
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Tobak

  Tobak

  Druer
  Nero Di Troia

  Beskrivelse

  San Pezia Appassimento – Collezione Privata

  Denne charmerende Appassimento fra Puglien er fyldig og sprængfyldt med smag. Druerne er dyrket i et varmt og tempereret klima, der byder på betydelige mængder nedbør året rundt samt varme vinde fra Afrika, der får temperaturen til at skifte både hurtigt og markant.

  Smagenoter

  San Pezia Appassimento er fremstillet af druesorten Nero di Troia, en smagsfyldt og fast drue fra det nordlige Puglien, der giver fyldige vine med et relativt højt indhold af tanniner. Mange vine fremstillet på druen er blends med øvrige druesorter, men behøver ikke være det – det er denne vin et glimrende eksempel på.

  Farven på San Pezia Appassimento er dyb mørkerød. Man mødes af intense og aromatiske noter af modne, røde frugter og lilla blomster i glasset med subtile strejf af lakrids. Smagen er elegant og vedholdende med gode tanniner.

  Appassimento med Amarone-karakter

  Midt i september er druerne perfekt modne. Vinifikationen begynder allerede på vinstokkene, og fremstillingsmetoden forudsætter, at druerne nærmest tørrer ind på vinstokken, hvor de får lov at hænge i 15-20 dage og dermed mister omkring halvdelen af deres vægt pga. fordampning. Det betyder mindre druesaft i frugten, som til gengæld har et højt sukkerindhold samt en intens aroma og noter af modne frugter som f.eks. blommer og rosiner.

  Pugliens varme klima gør, at druerne kan tørre og modnes på vinstokkene frem for at blive lagt til tørre efter høsten.

  Fremstilling og lagring

  Druerne udvælges nøje og plukkes med håndkraft. Herefter knuses og afstilkes de. Macerationen og gæringsprocessen er karakteriseret ved gentagne punch downs, hvilket er med til at øge udtrækningen af både farve og tanniner. Efter presningen modnes vinen i tanke på 25 og 50 hl i 3-5 måneder.

  Om Casa Vinicola Botter

  Botter blev etableret i 1928 af Carlo Botter. Det startede som en lille forretning, primært med salg af lokale Veneto-vine på fade og de traditionelle "glasballoner". Det var først da anden generation af familien, med brødrene Arnaldo og Enzo kom til lige efter 2. verdenskrig, at salg af vine i flasker begyndte. Firmaet ekspanderede og kom for alvor på verdenskortet.

  Ideel ledsager til retter med kød

  Denne dybe og varme Appassimento er ideel som ledsager til retter med kød, gerne rødt og fra grillen. Det skyldes ikke mindst det relativt høje alkoholindhold på 15%. Vinen kan med fordel serveres let afkølet.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt