Scala Dei Crianza - Prior 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat

Unik og ikonisk vin fra Priorat med et flot struktureret inferno af frugtsødme, dybe intense krydderier, peber og mørke, mørke bær.

Læs mere

Unik og ikonisk vin fra Priorat med et flot struktureret inferno af frugtsødme, dybe intense krydderier, peber og mørke, mørke bær.

Læs mere
  Crianza - Prior 2019
  345
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Druer
  Grenache
  Cabernet Sauvignon
  Syrah

  Beskrivelse

  Scala Dei, det ganske unikke vinhus, med den så ganske unikke vin af same navn. Druer fra stokke der står i mager jord på stenfyldte terrasser meget højt over havets overflade. Vinstokkene er fra 35 til 60 år gamle og består af Grenache, Cabernet Sauvignon og Syrah. Alt arbejde er manuelt og ekstremt nænsomt, f.eks. bæres druerne hjem i meget små kurve, for at bevare dem intakte. Vinen lagrer 12 måneder på både franske og amerikanske fade. Scala Dei er en enestående vin. Dyb i farve, intens i bouquet af vilde jordbær, viol og sorte bær. Simpelthen dyb, fyldig, intens og kraftig vin med markerede tanniner, kombinerer krydrethed, sødme og struktur til holistisk helhed. "A solid red with medium chewy tannins and berry, bark and black-tea undertones. Medium to full body and a flavorful finish. Plenty of character here. 92/100" - James Suckling
  Læs hele beskrivelsen
  H - Scala_Dei - Wide - 3_Edit.jpg
  Produceret af Cellars Scala Dei
  Scala Dei hører uden diskussion til Priorats bedste vinhuse, og var det første vinhus, der overhovedet aftappede Priorat-vin i 1974, og ganske enkelt Priorats ældste vinhus grundlagt i 1163. Scala Dei betyder ’Guds trappe’ og stammer fra legenden om en lokal fårehyrde, der i 1100-tallet blev ved med at drømme samme drøm om en himmeltrappe, som ledte engle fra joden mod de guddommelige højder. Han fortalte den lokale munkeorden, Karteusermunkene, om sit drømmesyn, og de må have følt sig meget inspirerede, for de grundlagde deres kloster i navnet ’Scala Dei’ i dette højtbeliggende område af Catalonien. På det tidspunkt var en af munkeordenernes metierer at lave vin. I 1835 blev alle klostrenes jord solgt til private, og der på blev Cellars Scala Dei et egentligt vinhus, som i dag med de højst beliggende vinmarker i Priorat.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt