Scala Dei Garnatxa 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat

Karakterfuld vin med smuk og dyb rød farve og en bouquet og smag der er domineret af modne røde bær.

Læs mere

Karakterfuld vin med smuk og dyb rød farve og en bouquet og smag der er domineret af modne røde bær.

Læs mere
  Garnatxa 2019
  219
  kr. /stk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Skovbær

  Skovbær

  Læder

  Læder

  Blomme

  Blomme

  Urter

  Urter

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Garnacha Tintorera

  Beskrivelse

  Scala Dei Garnaxta er fremstillet udelukkende på Grenache-druer fra Scala Dei’s egne lerholdige marker, som er perfekte til dyrkning af Grenache. Vinstokkene er mellem 15 og 25 år gamle hvilket giver karakterfuld smag til druerne. Scala dei Garnaxta vinificeres i 7.000 liters åbne tanke og der anvendes udelukkende naturlig gær – hvilket er en udfordring rent vinfremstillingsmæssigt, men det belønner sig og resulterer i vine med personlighed. Gæringen tager omkring 24 dage hvoraf der skindkontakt i 12-16 dage afhængig af årgangen. Efter endt gæring ligger vinen 6-8 måneder i rustfrie ståltanke inden vinen aftappes. Vinene har en smuk og dyb rød farve og bouqueten er domineret af modne røde bær. Smagen er kraftig med fin balance mellem frugt og tannin. De mest markante smagsnoter i Scala Dei Garnaxta er blåbær og ribs. Serveres gerne let afkølet, 14 til 16 grader og er velegnet til grillet kød, iberisk skinke eller en god pastaret med grøntsager og bacon.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Scala_Dei - Wide - 3_Edit.jpg
  Produceret af Cellars Scala Dei
  Scala Dei hører uden diskussion til Priorats bedste vinhuse, og var det første vinhus, der overhovedet aftappede Priorat-vin i 1974, og ganske enkelt Priorats ældste vinhus grundlagt i 1163. Scala Dei betyder ’Guds trappe’ og stammer fra legenden om en lokal fårehyrde, der i 1100-tallet blev ved med at drømme samme drøm om en himmeltrappe, som ledte engle fra joden mod de guddommelige højder. Han fortalte den lokale munkeorden, Karteusermunkene, om sit drømmesyn, og de må have følt sig meget inspirerede, for de grundlagde deres kloster i navnet ’Scala Dei’ i dette højtbeliggende område af Catalonien. På det tidspunkt var en af munkeordenernes metierer at lave vin. I 1835 blev alle klostrenes jord solgt til private, og der på blev Cellars Scala Dei et egentligt vinhus, som i dag med de højst beliggende vinmarker i Priorat.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt