Schwedhelm Spätburgunder - Zellertal 2021

Tyskland
Tyskland
Pfalz
  • Ekstra Bladet
    2020
    2020
    5/6 glas
  • Din Vin Guide
    2016
    2016
    91 Point
  • Din Vin Guide
    2016
    2016
    GODT KØB

Vinen besidder alle Pinot Noir-druens klassiske dyder, med masser af frugt, modne jordbær, sarte ristede aromaer, violer og frisk skovbund.

Læs mere
  • Ekstra Bladet
    2020
    2020
    5/6 glas
  • Din Vin Guide
    2016
    2016
    91 Point
  • Din Vin Guide
    2016
    2016
    GODT KØB

Vinen besidder alle Pinot Noir-druens klassiske dyder, med masser af frugt, modne jordbær, sarte ristede aromaer, violer og frisk skovbund.

Læs mere
    Spätburgunder - Zellertal 2021
    219
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    The

    The

    Tranebær

    Tranebær

    Druer
    Spätburgunder

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    I det forgangene årtusinde var tysk rødvin noget der primært blev konsumeret nationalt, og den internationale interesse nogenlunde ligeså beskeden, som kvaliteterne af de producerede flasker. Men meget har ændret sig, herunder også klimaet, der nu gør det muligt at fremstille rødvine af høj international klasse.

    I dag kan tysk Spätburgunder eller Pinot Noir næsten måle sig med forbillederne fra Bourgogne, og kvaliteterne bliver bedre og mere imponerende år for år. En yderst beskeden del af Schwedhelms produktion er dedikeret til rødvin, Deres Zellertal Spätburgunder er en glimrende indikation af den føromtalte udvikling. Vinen besidder alle Pinot Noir-druens klassiske dyder, med masser af frugt, modne jordbær, sarte ristede aromaer, violer og skovbund. Den seneste årgang 2016 fik 91 point og flotte ord med på vejen, da DinVinGuide anmeldte vinen:

    "Næsen er moden og med rød frugtessens men også et vegetalt islæt. Undermodenhed i et modent stadie. Ren i smagen og meget slikken i både tannin og frugtsyre. God længde og drikker godt."

    Schwedhelm Spätburgunder er en ganske livlig rødvin, med en fin og rank tannin, der løfter helheden. Her får du med andre ord fuld valuta for pengene. Vi håber inderligt, at den beskedne produktion på blot 1.200 flasker ad åre vil blive mangedoblet.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Schwedhelm
    For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
    Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
    Fra pfalz området i Tyskland
    Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt