Sessola Appassimento 2020

Italien
Italien
Puglia

Flot økologisk, klassisk Appassimento-vin. Kraftfuld, rustik smag, der smidiggøres af fine blommetoner, masser af frugt og fin blød tannin.

Læs mere

Flot økologisk, klassisk Appassimento-vin. Kraftfuld, rustik smag, der smidiggøres af fine blommetoner, masser af frugt og fin blød tannin.

Læs mere
  • Ecological
Appassimento 2020
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Kalv
Lam
Okse
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Solbær

Solbær

Timian

Timian

Rose

Rose

Jordbær

Jordbær

Fersken

Fersken

Kanel

Kanel

Tobak

Tobak

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Druer
Negroamaro
Primitivo
Merlot

Beskrivelse

Sessola er fremstillet af økologisk dyrkede druer fra Puglien. Druesammentsætningen er 60% Negroamaro, 25% Primitivo og 15% Merlot. En del af druerne til vinen har ligget til tørre i 14 dage, efter høsten, inden presning. Det betyder mindre udbytte, men til gengæld en mere koncentreret most og et højere sukkerindhold. De tre forskellige druesorter sammenstikkes efter endt gæring og lagrer i store træfade i 3 måneder for at afrunde vinen inden den aftappes. Sessola er en typisk Appassimentovin fra Puglien med alle de kvaliteter der gør denne type vin så populær. Dyb kirsebærfarve i glasset. I bouqueten finder man mørk chokolade med et strejf af vanille. Smagen er kraftig, hvor Negroamaros rustikke smag smidiggøres af Primitivo’s blommenuancer og Merlot giver frugt og fin blød tannin til vinen. Sessola bør serveres let afkølet ved 18 grader.
Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra puglia området i Italien
Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt