Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Cask 23 2017

USA
USA
Californien
Napa Valley

Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet.

Læs mere

Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet.

Læs mere
  • Sustainable
Cabernet Sauvignon - Cask 23 2017
2.375
kr. /stk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Druer
Cabernet Sauvignon

Beskrivelse

Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. Vinen blev skabt i 1974, da daværende vinmager André Tchelistcheff opdagede at et enkelt parti druer smagte helt ualmindeligt vidunderligt, så han opfandt ”opskriften”, som i dag er et blend af den allerbedste frugt fra de to marker S.L.V. og Fay. Efter gæring lagres vinen 18 måneder udelukkende i nye franske egetræsfade, fra nogle af de samme bødkere som f.eks. også leverer fadene til 1. Cru slottene i Bordeaux. Duften er bl.a. pakket med oceaner af mørk frugt, grafit, cedertræ, kaffe, mørk chokolade og hasselnødder. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet, et klassisk kendetegn fra den bedste jord i Stag’s Leap. I den perfekte verden glemmer man Cask 23 minimum 10 år i kælderen, før man åbner trækassen og tager hul på den første flaske. Vinen kan dog også sagtens nydes i sin ungdom, så bør man dog finde en karaffel frem og skaffe f.eks. rib-eye af fineste kvalitet til grillen. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 25-30 år og kan gemmes op til 50 år.
Læs hele beskrivelsen
H - Stags_leap - wide - 4_Edit.jpg
Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine. Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.
Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
Fra californien området i USA
Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt