Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - S.L.V. - 3 liter 2018
USA
Californien
Napa Valley
S.L.V. fra Stag’s Leap har været en af Californiens absolutte kultvine helt tilbage fra 1976 og en vin, der er bygget til den helt lange bane.
Læs mereS.L.V. fra Stag’s Leap har været en af Californiens absolutte kultvine helt tilbage fra 1976 og en vin, der er bygget til den helt lange bane.
Læs mere
8.250
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Kalv
Lam
Okse
Ost
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Solbær

Cedertræ

Krydderier

Grafit
Druer
Cabernet Sauvignon

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
S.L.V. fra Stag’s Leap har været en af Californiens absolutte kultvine helt tilbage fra 1976, hvor årgang 1973 til den mytiske Paris Tasting vandt over vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Denne smagning og ikke mindst denne vin, var medvirkende til at hele verden fik øjnene op for de fantastiske vine fra Californien. På grund af vinens historieskabende identitet, så er S.L.V. i dag stadig et samlerobjekt og en ægte kultvin, som hører hjemme i de fineste kældre verden over. Vinen stammer fra den lille del af Stag’s Leap Wine Cellars mark, som ligger nord for den lille bæk, der løber igennem ejendommen. Her er jorden lidt federe og tungere, hvilket giver en dybere og mørkere frugt og mere markante tanniner i vinen. Aromaen er pakket med bl.a. modne solbær, blåbær, blommer, lavendel, sorte oliven, kardemomme og cedertræ i stil med vinene fra Bordeaux! Dette er i sandhed vin, der er bygget til den helt lange bane. I vinens ungdom forbløffes man over den utrolige intensitet i frugten og den på samme tid markante, men også bløde struktur som vinen har. Alt sidder lige, hvor det skal, det skal bare lige have et par år på langs til at smelte helt sammen. I vinens ungdom har den så meget saft og kraft, at den bør nydes i selskab med f.eks. oksekød af den fineste kvalitet, krydrede retter med lam eller mørkt fjerkræ. Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 25-30 år.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine.
Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.

Fra californien området i USA
Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.