Tenute Girolamo Monte dei Cocci - Appassimento 2019

Italien
Italien
Puglia
 • AOV.DK
  2019
  2019
 • VinAvisen
  2019
  2019
 • Luca Maroni
  2019
  2019
  97 Point

Helt utrolig fyldig og varm Appassimento fra Tenute Girolamo. Vinen er skabt på et skønt blend af tre druesorter, Primitivo, Syrah og Aglianico.

Læs mere
 • AOV.DK
  2019
  2019
 • VinAvisen
  2019
  2019
 • Luca Maroni
  2019
  2019
  97 Point

Helt utrolig fyldig og varm Appassimento fra Tenute Girolamo. Vinen er skabt på et skønt blend af tre druesorter, Primitivo, Syrah og Aglianico.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Monte dei Cocci - Appassimento 2019
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 139 kr.

  99
  kr. /stk
  Spar i alt 240 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Lam
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Fersken

  Fersken

  Kanel

  Kanel

  Tobak

  Tobak

  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Sort peber

  Sort peber

  Hvid peber

  Hvid peber

  Kirsebær

  Kirsebær

  Røg

  Røg

  Druer

  1%

  Primitivo

  2%

  Syrah

  3%

  Aglianico

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Helt utrolig fyldig og varm Appassimento fra Tenute Girolamo. Vinen er skabt på et skønt blend af tre druesorter, Primitivo, Syrah og Aglianico, som alle trives storartet i det varme, syditalienske klima i Puglien.

  Puglien oppefra

  Puglien er en meget stor vinregion på næsten samme størrelse som hele Tysklands vinareal. Klimaet er varmt og tørt, og derfor har Tenute Girolamo bevidst anlagt marker i over 450 meters højde for at give druerne kølige nætter ovenpå de steghede dagtemperaturer. I kombination med marker anlagt i højderne, så undgås det for egnen typisk ret tunge og overekstraherede udtryk også ved en kold og blid maceration (udblødning), da Tenute Girolamos ønske først og fremmest er, at producere balancerede vine.

  Sådan skabes vinen

  Druerne får efter høst lov til at tørre i særlige rum, hvorved en del af væsken fordamper. Det efterlader en intens og rosinagtig drue med mindre syreindhold og masser af sukker. Derfor kan vinen gære op mod de 15% (nogle gange over). I glasset får du en tæt, mørk vin med lilla nuancer i kanten. Duften har fine noter af mørke bær, tørrede frugter og brændte krydderier. Helt utrolig fyldig og solmoden vin, der smyger sig rundt i munden. Den har det allerbedst sammen med grillet mørkt kød eller simreretter. Server vinen ved 14-15 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H-foto1_Edit.jpg
  Produceret af Tenute Girolamo
  Tenute Girolamo ligger i hjertet af Itria-dalen, smukt omgivet af grønne bakker, oliventræer og vinmarker. Dalen er berømt med sine traditionelle trulli-huse, bygget af kalksten med koniske tage klædt i sten og hvide vægge. Familien Girolamo plantede de første vinstokke i 2001, og arbejdet blev først afsluttet i 2006. I dag råder familen over 50 hektarer vinmarker, hvor både lokale og internationale druesorter dyrkes.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt