Tenute Girolamo Monte dei Cocci - Primitivo 2020

Italien
Italien
Puglia

De bedste solmodne Primitivo-vine finder du i Puglien – i støvlelandets hæl. Tenute Girolamos Primitivo er et elegant eksemplar af den populære klassiker.

Læs mere

De bedste solmodne Primitivo-vine finder du i Puglien – i støvlelandets hæl. Tenute Girolamos Primitivo er et elegant eksemplar af den populære klassiker.

Læs mere
  Spar 42%
  Monte dei Cocci - Primitivo 2020

  Før 119 kr.

  69
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Stærk krydret mad
  Tapas
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Fersken

  Fersken

  Kanel

  Kanel

  Tobak

  Tobak

  Blomme

  Blomme

  Druer
  Primitivo

  Beskrivelse

  De bedste solmodne Primitivo-vine finder du i Puglien – i støvlelandets hæl. Selvom Tenute Girolamos Primitivo skabes i det varme, stabile klima her, så er resultatet et langt mere elegant udtryk, end man ellers ville forvente.

  Puglien oppefra

  Puglien er en meget stor vinregion på næsten samme størrelse som hele Tysklands vinareal. Klimaet er varmt og tørt, og derfor har Tenute Girolamo bevidst anlagt marker i over 450 meters højde for at give druerne kølige nætter ovenpå de steghede dagtemperaturer. I kombination med marker anlagt i højderne, så anvendes en kold og blid maceration (udblødning), da det ikke er Tenute Girolamos ønske at producere overekstraherede vine, som bliver alt for tunge og træge. Derfor har Monte dei Cocci Primitivo et mere elegant udtryk, end gængse Primitivo’er fra Syditalien.

  Sådan skabes vinen

  Vinen er 100% Primitivo-drue, som trives perfekt i det varme, syditalienske klima i Puglien. Vinen har en intens og dyb rød farve med violette reflekser. Delikat duft af røde bær og let krydrede noter. Smagen er fyldig og kraftig, men helt uden af virke tung. Derfor passer vinen fortrinligt til både pasta med kødsovs, tapas, BBQ og krydrede simreretter. Vinen er også en fortrinlig ledsager til julebordet.

  Læs hele beskrivelsen
  H-foto1_Edit.jpg
  Produceret af Tenute Girolamo
  Tenute Girolamo ligger i hjertet af Itria-dalen, smukt omgivet af grønne bakker, oliventræer og vinmarker. Dalen er berømt med sine traditionelle trulli-huse, bygget af kalksten med koniske tage klædt i sten og hvide vægge. Familien Girolamo plantede de første vinstokke i 2001, og arbejdet blev først afsluttet i 2006. I dag råder familen over 50 hektarer vinmarker, hvor både lokale og internationale druesorter dyrkes.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt