Tenute Girolamo Primitivo/Negroamaro - Conte Giangirolamo 2018

Italien
Italien
Puglia
 • Luca Maroni
  2017
  2017
  99 Point
 • Vivino.com
  2017
  2017
  4,2 stjerner

Conte Giangirolamo er Tenute Girolamos topvin, og det kan virkelig fornemmes. Her er kælet for alle detaljer.

Læs mere
 • Luca Maroni
  2017
  2017
  99 Point
 • Vivino.com
  2017
  2017
  4,2 stjerner

Conte Giangirolamo er Tenute Girolamos topvin, og det kan virkelig fornemmes. Her er kælet for alle detaljer.

Læs mere
  Spar 21%
  Primitivo/Negroamaro - Conte Giangirolamo 2018

  Før 379 kr.

  299
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Okse
  Ost
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Fersken

  Fersken

  Kanel

  Kanel

  Tobak

  Tobak

  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Timian

  Timian

  Rose

  Rose

  Druer

  50%

  Primitivo

  50%

  Negroamaro

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Conte Giangirolamo er Tenute Girolamos topvin, og det kan virkelig fornemmes. Her er kælet for alle detaljer. Der håndhøstes og selekteres grundigt i både mark og vineri, så kun de allerbedste og sunde druer bliver brugt. Resultatet er en pragtfuld rødvin tæt farve og masser af saft og kraft i smagen.

  Puglien oppefra

  Puglien er en meget stor vinregion på næsten samme størrelse som hele Tysklands vinareal. Klimaet er varmt og tørt, og derfor har Tenute Girolamo bevidst anlagt marker i over 450 meters højde for at give druerne kølige nætter ovenpå de steghede dagtemperaturer. I kombination med marker anlagt i højderne, så undgås det gumpetunge udtryk også ved en kold og blid maceration (udblødning), da det ikke er Tenute Girolamos ønske at producere overekstraherede vine, som bliver alt for tunge og træge.

  Husets topvin

  Der er masser af saft og kraft i topversionen, Conte Giangirolamo, som er helt tæt i farven og med mørke frugter, som kirsebær, solbær og brombær i duften. Dertil lidt nuancer af brændte krydderier, mørk chokolade, vanilje og små balsamiske noter. Alt i alt en kraftig vin med masser af power og tyngde, og som vil elske de tunge okse- eller lammekødsretter på grill, i ovn eller i gryde.

  Læs hele beskrivelsen
  H-foto1_Edit.jpg
  Produceret af Tenute Girolamo
  Tenute Girolamo ligger i hjertet af Itria-dalen, smukt omgivet af grønne bakker, oliventræer og vinmarker. Dalen er berømt med sine traditionelle trulli-huse, bygget af kalksten med koniske tage klædt i sten og hvide vægge. Familien Girolamo plantede de første vinstokke i 2001, og arbejdet blev først afsluttet i 2006. I dag råder familen over 50 hektarer vinmarker, hvor både lokale og internationale druesorter dyrkes.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt