Terroir Al Limit Terroir Històric Negre 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
  • James Suckling
    2021
    2021
    93 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    92+ Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
  • James Suckling
    2021
    2021
    93 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    92+ Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
    Spar 30%
    Terroir Històric Negre 2021

    Før 285 kr.

    199
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Kirsebær

    Kirsebær

    Krydderier

    Krydderier

    Skovbær

    Skovbær

    Druer
    Garnacha
    Cariñena

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. 75 % Garnacha og 25 % Cariñena fra gamle parceller ved de historiske byer Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta og Vilella Baixa. De hele drueklaser placeres i cementtanke, trampes forsigtigt med fodkraft og lukkes til. Herefter lader man naturen gøre sit arbejde. Ingen ‘punch-downs’ eller overpumpninger. Efter et forsigtigt pres lagres vinen i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Det her er indbegrebet af Priorat i duften. Man fornemmer tydeligt det mineralske terroir, der giver frugten et nærmest køligt og underspillet præg. Pakket med mørke, røde bær, rosmarin, lakrids, tobak og roser. Smagen er overraskende letløbende for en Priorat-vin, stadig med dyb mørk mineralsk frugt, men superfrisk og med de blødeste tanniner i eftersmagen. Fantastisk vin til grillet eller stegt kød, gerne med en smule fedt, som vinen kan arbejde med. Kan gemmes op til 15 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt