Terroir Sense Fronteres Pas de Deux 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Montsant
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    94 Point
  • Guía Peñin
    2019
    2019
    93 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point

Tatjana Pecerics egen vin. Druerne fra en biodynamisk dyrket (snart certificeret) mark i 700 meters højde ved byen Cornudella del Montsant.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    94 Point
  • Guía Peñin
    2019
    2019
    93 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point

Tatjana Pecerics egen vin. Druerne fra en biodynamisk dyrket (snart certificeret) mark i 700 meters højde ved byen Cornudella del Montsant.

Læs mere
    Pas de Deux 2019
    565
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Tranebær

    Tranebær

    Tobak

    Tobak

    Kanel

    Kanel

    Hvid peber

    Hvid peber

    Druer
    Grenache
    Carignan

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Tatjana Pecerics egen vin. Druerne fra en biodynamisk dyrket (snart certificeret) mark i 700 meters højde ved byen Cornudella del Montsant. Modsat de andre vine fra Terroir Sense Fronteres kælderen, så får ingen andre end Tatjana lov til at røre vinen, før den en dag bliver åbnet og rammer glasset. 50% Grenache og 50% Carignan, gæret naturligt ’whole cluster’, halvdelen i amfora og halvdelen i stål. Vinen overlades til sig selv, den hverken flyttes, overpumpes eller lignende. Efter 6-7 måneder blandes vinen og kommer på flaske. Efter ca. 12 måneder er den klar til frigivelse. Helt lys og nærmest transparent står vinen i glasset. Duften er forførende med sine lyse jordbær, hindbær, granatæble, appelsin, mynte og orientalske krydderier. På tungen er vinen elegant og saftigt og kan ved første indtryk blot fornemmes som en lys saftig vin, men stille og rolig rammes man af intensiteten og dybden i vinen.

    Det her er langtfra bare tidligt høstet Grenache og Carignan, det er perfekt moden frugt, der får lov til at folde sig helt frit ud. En vin, der allerede i sin ungdom folder sig fuldt ud, og finder man én af de blot 1200 flasker, der er fremstillet, vil den være et fantastisk match til lyst kød serveret med masser af grøntsager og urter.

    Vi anbefaler at servere vinen ved 12-13 grader.

    "The grapes were sourced from 50- to 60-year-old vines at 700 meters in altitude in the village of Cornudella del Montsant that are in the process of being certified in biodynamic farming. The wine is surprisingly fresher than 2018. Cornudella and Siurana are the coolest villages of Montsant. There are very few vineyards in Cornudella, which is the northernmost village of Montsant, quite different from La Figuera, and the altitude also contributes an extra dimension, adding to bright acid red berries and with an electric sensation on the palate. This is clean, elegant, aromatic and expressive. 94 point" – The Wine Advocate

    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt