Tommasi Amarone della Valpolicella Classico - Magnum 2018

Italien
Italien
Veneto
  • James Suckling
    2018
    2018
    94 Point
  • Vinous Media
    2016
    2016
    93 Point
  • Wine Spectator
    2018
    2018
    94 Point

Tør og kraftig rødvin med en blød og let behagelig bitter eftersmag. En fortrinlig vin, der besidder alle vinstilens klassiske dyder.

Læs mere
  • James Suckling
    2018
    2018
    94 Point
  • Vinous Media
    2016
    2016
    93 Point
  • Wine Spectator
    2018
    2018
    94 Point

Tør og kraftig rødvin med en blød og let behagelig bitter eftersmag. En fortrinlig vin, der besidder alle vinstilens klassiske dyder.

Læs mere
    Amarone della Valpolicella Classico - Magnum 2018
    759
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Corvinone
    Molinara

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Absolut topvin med fantastiske anmeldelser

    Tommasi Amarone regnes for en af de bedste Amaroner i verden - og det afspejles også på Vivino. Med mere end 6000+ anmeldelser og en gennemsnitsscore på 4.3, placerer den sig solidt iblandt top 1% af alle vine i verden og ligger konstant i toppen af vine imellem 200 og 400kr.

    En af de bedste

    Tommasi Amarone regnes for en af de bedste vine i regionen Veneto. Druesammensætningen er den klassiske, 50 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella, 15 % Corvione og 5 % Molinara. Druerne tørres på net i 5 måneder efter høsten, og alle rådne druer fjernes omgående. Tørringen af druerne til rosiner gør, at der kun bliver 25-30 liter Amarone ud af 100 kg. druer. Vinen lagrer 3 år på 3.500 liter slavonske træfade efter gæringen, inden den aftappes. Vinen er teglstensrød, intens og med kompleks bouquet af let "oxidering" og fadlagring som de gennemgående træk. Smagen er tør, kraftig, blød med en let behagelig bitter eftersmag som gør at den passer fortrinligt til rødt kød og modne oste.  Drikkes ved 18 grader og må gerne åbnes 1-2 timer inden serveringen. En rødvin med de klassiske egenskaber: blødhed, fylde og en let bitter eftersmag.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt