Tommasi Ripasso - Palanca 2019

Italien
Italien
Veneto
  • VinAvisen
    2018
    2018
  • VinAvisen
    2017
    2017
  • VinAvisen
    2016
    2016

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.

Læs mere
  • VinAvisen
    2018
    2018
  • VinAvisen
    2017
    2017
  • VinAvisen
    2016
    2016

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Ripasso - Palanca 2019
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 179 kr.

    119
    kr. /stk
    Spar i alt 360 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Corvina
    Rondinella

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Tommasi Palanca Ripasso

    Mellem Garda-søen og Verona ligger de solbeklædte Valpolicella-bakker og her har Tommasi-familien i mere end hundrede år produceret vine af den høje kvalitet, som kendetegner området. Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er blandt andet hjemsted for Ripassoens storebror, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine.

    Fuldblods-Ripasso

    Palanca er en dyb-rød og krydret Ripasso fra den prestigefyldte vinregion Veneto med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder. Den perfekte gæst til en god middag.

    Navnet ”Palanca” skulle efter sigende være et kælenavn, som områdets beboere har givet Tommasi-familien gennem flere generationer. På den lokale dialekt betyder Palanca ”den hårdtarbejdende vinavler”, og det smages tydeligt, at der er blevet lagt både kærlighed og flid i denne velformede Ripasso, der i styrke ligger imellem den frugtrige Valpolicella og den voluminøse Amarone.

    Amaronens lillebror vokser i oplevelsen

    Allerede når du trækker proppen op, inviterer du de lune sensommeraftener fra de Nordøstitalienske vinmarker ind i stuen. Duften, der strømmer dig i møde, er rig på solmodne kirsebær med krydrede undertoner. Vinens farve i glasset er dybrød og mættet. Denne frugtfylde præger også smagen og vinen balancerer flot smagsindtryk af modnede bær, rosiner, og et hint af valnødder.

    En fuldblods-Ripasso som denne trækker en del af sin kraft og sin smagsfylde fra lagringen, som sker på gamle Amarone-fade. Ripasso betyder at ”passere igen”, fordi vinen får en andengæring på resterne af Amaronens drueskaller. Derfor er Ripassoen også kendt som Amaronens lillebror. Palanco er en blød og fyldig Ripasso, der lever op til sit navn og er helt uden sammenligning med de mange efterligninger, man kan finde i supermarkedet.

    Fire generationer med fingrene i jorden

    Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

    Tommasi var et af de første vinhuse til at introducere Ripasso, som har været enormt populær på det danske marked såvel som det internationale. Familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver.

    Perfekt til vintermenuen

    Den krydrede sødme og kraftfulde karakter gør Palanca Ripasso helt oplagt til vinterhalvårets tungere kødretter samt kraftige oste. Palanca er ideel til det traditionelle danske køkken såvel som det italienske. Et must-have til julebordet og en suveræn vin til en fredag aften i sofaen.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt